'Engelli' Yusuf resimde engel tanımıyor

'Engelli' Yusuf resimde engel tanımıyor

Ellerini kullanamadığı için sol ayağıyla resim yapan 20 yaşındaki Erzurumlu Ressam Yusuf Arslan birbirinden güzel eserlere imza atıyor

Palandöken Belediyesi, kültürel faaliyetler kapsamında yeni bir etkinliğe daha imza atıyor. Ellerini kullanamadığı için sol ayağıyla resim yapan 20 yaşındaki Erzurumlu Ressam Yusuf Arslan’ın birbirinden güzel eserleri, sanatseverlerin ilgisine Palandöken Belediyesi’nin katkılarıyla sunulacak.

Ressam Arslan’ın; “Sol Ayağım III” adını verdiği resim sergisi, Palandöken Belediyesi’nin sponsorluğunda, 15 Şubat 2010 Pazartesi günü, saat 14.00’te açılacak. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki sergi, 19 Şubat tarihine kadar açık kalacak.

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, belediyenin kültürel etkinlikleri çerçevesinde açılacak olan sergiye, tüm Erzurum halkının davetli olduğunu söyledi. 20 yaşındaki Erzurumlu Ressam Yusuf Arslan’ın eserlerinden oluşacak serginin, birçok sanatsal etkinlikten farklı bir özellik taşıyacağını vurgulayan Başkan Bulutlar, “Ressam kardeşimiz Yusuf Arslan, küçük yaşlarda geçirdiği bir hastalık yüzünden ellerini kullanamıyor. Kendisi, birbirinden derin anlamlar yüklediği tablolarını, sol ayağını kullanarak yapıyor. Biz, Yusuf’un bu gayreti için sadece ‘kabiliyetli bir ressam’ nitelemesinde bulunursak, ona haksız ederiz. Çünkü Yusuf, aynı zamanda yaşama azminin bir sembolü olarak karşımızda duruyor. Ona ve yanı sıra sol ayağıyla şekillendirdiği tablolara bakarak, aslında kendi dünyamızda nelerin eksik olduğunu rahatlıkla görebiliriz.” dedi.

“YUSUF GİBİ KABİLİYETLİ GENÇLERE SAHİP ÇIKILMALI”

20 yaşındaki genç ressam Yusuf Arslan’ın, daha önce de çeşitli sergiler açtığını hatırlatan Başkan Bulutlar, “Yusuf gibi, engellere ve imkansızlıklara rağmen küçük tuvaller üzerine dünyaları resmeden kabiliyetli gençlerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Üstelik Yusuf’un aynı zamanda bir engelli oluşu, yöneticiler olarak bizlere ayrı bir sosyal sorumlulukta yüklüyor.” diye konuştu.

Yüklendikleri bu sorumlulukla, Ressam Yusuf Arslan’ın; “Sol Ayağım III” adını verdiği sergiye, kültürel etkinlikler çerçevesinde destek olduklarını belirten Başkan Bulutlar, “Yusuf kardeşimizin sol ayağıyla yaptığı birbirinden güzel yağlı boya ve karakalem çalışmalarından oluşan eserlerini, 15 Şubat 2010 Pazartesi günü hep birlikte sanatseverlerin beğenisine sunacağız. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde açacağımız sergiye, resim sanatına ilgi duyan-duymayan herkesi bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yaptığı resimlerle profesyonel ressamlara bile taş çıkartan Yusuf Arslan ise, “Sol Ayağım III” adını verdiği resim sergisi için kendisine her türlü desteği veren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’a teşekkür etti. Yusuf Arslan, “15 Şubat 2010 tarihinde Büyükşehir Kültür Merkezi’nde açılacak olan sergime, tüm Erzurumluların her türlü engeli aşarak gelmelerini istiyorum.” şeklinde konuştu.

Etiketler :