Engin Alan kararı Erdoğan'a bağlı!

Engin Alan kararı Erdoğan'a bağlı!

Hakkındaki 18 yıl mahkumiyet kararı Yargıtay'ca onanan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın milletvekilliği düşecek ancak konu ile ilgili son kararı hükümet verecek.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, "Balyoz Planı" davasındaki 18 yıllık mahkumiyet kararı Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nce onanan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın milletvekilliği sona erecek. Ancak bu kararın onanması Hükümet’e bağlı…

Engin Alan'ın vekilliğinin düşmesi için hükümetin kararı TBMM'ye göndermesi gerekiyor. Hükümet kararı tutar ve Meclis'e göndermezse, bu süre boyunca Engin Alan'ın milletvekilliği devam edecek.

Hükümet kararı gönderirse Alan hakkındaki Yargıtay kararı Meclis Genel Kurulu'nda okunduğu anda vekilliği düşecek.

Anayasa'nın milletvekilliğinin düşmesine ilişkin 84. Maddesi şöyle:

Madde 84 – (Değişik: 23/7/1995 - 4121/9 md.)

İstifa eden milletvekilinin milletvekilliğinin düşmesi, istifanın geçerli olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanınca tespit edildikten sonra, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunca kararlaştırılır. Milletvekilliğinin kesin hüküm giyme veya kısıtlanma halinde düşmesi, bu husustaki kesin mahkeme kararının Genel Kurula bildirilmesiyle olur.

ENGİN ALAN ERDOĞAN'I GÖRÜNCE AYAĞA KALKMAMIŞTI

Engin Alan'ın vekilliği ile ilgili kaderini hükümetin belirleyecek olması akıllara Alan ile Erdoğan arasındaki 'ayağa kalkma' krizini getirdi.

Hatırlanacağı gibi Engin Alan görevde olduğu dönemde, 2004 yılında Çanakkale'deki anma törenleri sırasında Başbakan Erdoğan konuşmasını bitirince ayağa kalkmamıştı.


ROTAHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.