Engin Alan: Milletvekili Değil, Vatansever Doğdum

Engin Alan: Milletvekili Değil, Vatansever Doğdum

MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, Yargıtay'ın Balyoz kararlarıyla ilgili konuştu ve "Ben annemden milletvekili doğmadım, vatansever doğdum." dedi.

Yargıtay'ın Balyoz kararıyla milletvekilliği düşme aşamasında gelen Mhp İstanbulMilletvekili Engin Alan, dün Sincan Cezaevi'nde ziyaretine gelen Chpmilletvekillerine, "Ben annemden milletvekili doğmadım, vatansever doğdum. Milletvekilliğiyle meşgul değilim. Ama Bdp'lilerin dosyası unutturulurken Başbakan'ın benimle ilgili anında demeç vermesi zoruma gitti" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin AltayZonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın da bulunduğu bir grup Chp milletvekili Sincan Cezaevi'nde tutuklu milletvekilleriMustafa Balbay ve Engin Alan'ı ziyaret etti. Hürriyet'te yer alan habere göre, Alan'ın milletvekilleri aracılığıyla mesajları şöyle:

"ÖMRÜM DAĞLARDA GEÇTİ"

"Vatansever doğdum, hala vatanseverim. Benim tek amacım Türk halkına hizmettir. Ömrüm dağlarda geçti, milletvekilliğiyle meşgul değilim. Ama teröre destekten ceza alan 2 Bdp milletvekilinin dosyası Yargıtay'da bekletiliyor.

"BAŞBAKAN'IN SÖZLERİ ZORUMA GİTTİ"

Teröristlerle kucaklaşan Bdp'lilerle ilgili Başbakan'ın 'Meclis'e gelecek, hemen kaldıracağız' dediği fezlekeler bekletiliyor. Bunlar unutturuluyor. Ama terörle mücadele edenlerin mahkeme kararları verilir verilmez anında gündeme getiriliyor. Başbakan hemen benimle ilgili demeç veriyor. Bu zoruma gitti.

"CUMHURİYETÇİ KADROLAR TASFİYE EDİLİYOR"

Dünyada hiçbir siyasi dava adil sonuçlanmamıştır, bu da siyasi bir dava ve adil sonuçlanmayacaktı. Bu karar Ergenekon Davası'nın nasıl çıkacağına da az çok karine teşkil ediyor. Bu adil olmadı, o da adil olmayacak. Demokratik, Cumhuriyetçi kadrolar tasfiye ediliyor. Cumhuriyeti, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni tasfiye operasyonu yaşıyoruz."

BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Erdoğan, Yargıtay'ın Balyoz ile ilgili kararlarını yorumlarken, Emekli Korgeneral Engin Alan'ın milletvekilliği ile ilgili bir soru üzerine ise, "Orada da süreç devam ediyor. Kesinleşmesi halinde malum anayasamızın 83 ve 84. maddelerinde de bunun gereği neyse bu yapılacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.