Engin Ardıç Bahçeli'ye 27 Mayıs'ı hatırlattı

Engin Ardıç Bahçeli'ye 27 Mayıs'ı hatırlattı

Seçim öncesi, liderlerin miting üzerinden başlattıkları tartışmalarda şimdiki gündem 27 Mayıs ve Menderes'in idamı...

Başbakan DavutoğluCHP lideri Kılıçdaroğlu veMHP lideri Bahçeli'yi eleştirirken "onlar partilerinin darbe dönemlerinde ne yaptıklarına baksın" ifadelerini kullanmıştı. MHP içinse 27 Mayıs örneğini vererek "MHP o zaman neredeydi" diye sormuştu.

Davutoğlu'na cevap veren Bahçeli ise 27 Mayıs darbesi olduğunda ilkokulda olduğunu belirtmiş ve "MHP henüz kurulmamıştı" demişti.

TÜRKEŞ'İN 27 MAYIS'TAKİ ROLÜNÜ YAZDI

Sabah yazarı Engin Ardıç, Bahçeli'nin o sözlerine Türkeş'in 27 Mayıs'ta oynadığı rolü anlatarak tepki gösterdi.

İşte Engin Ardıç'ın yazısındaki o bölümler:

Darbeden hemen sonra birbirlerine düşmüşlerdi, "sol görünümlü cuntacılar" ve "sağ görünümlü cuntacılar" olarak ikiye bölünmüşlerdi...

SAĞCI DARBECİLER, SOLCU DARBECİLER...

Sözde solcular, Cemal Madanoğlu önderliğinde, "gerekli vesayet düzenini kurduktan sonra iktidarı oligarşinin sivil kesimine devretme" yanlısı çıktılar.

Sağcılar ona bile razı değillerdi, "önce ülkenin ihtiyaç duyduğu reformları yapmak" istiyorlardı, nelerse onlar... "Köklü yapısal sorunlar"... Hani 12 Mart cuntasının "reformların süratle tahakkuk ettirilmesini" istemesi gibi bir şey... Yeni bir anayasa da onları kesmiyordu, senato falan da...

MENDERES DEVRİLDİĞİ GÜN TÜRKEŞ NEREDEYDİ?

Sayın Bahçeli mugalatayı bıraksın, Menderes'in asıldığı gün değil, devirildiği gün Türkeş'in nerede olduğuna baksın: Ankara Radyoevi'nde, "tok sesiyle" sabaha karşı darbe bildirisi okumaktaydı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.