Enkaza ulaşmak için seferber oldular

Enkaza ulaşmak için seferber oldular

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazına, 10 askeri araç, 2 paletli kar aracı, kar motosikleti sevk edildiği öğrenildi.

Enkaza 20 kilometre yaklaşan AA muhabirinin bildirdiğini göre, enkaz bölgesine 10 askeri araç, 2 adet paletli kar aracı, kar motosikleti sevk edildi. Sağlık Bakanlığına ait ambulanslar ise aşını kar ve tipi nedeniyle henüz enkaz bölgesine ulaşamadı.

Bu arada, gazetecilerin ve sivil plakalı araçların Sisne köyüne yaklaşmalarına izin verilmiyor.

BAKAN ŞAHİN'İN AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ''Savcı arkadaşlar da olay yerine gidiyorlar ancak araçlarla ulaşım mümkün değil. Gerekli araştırmalar incelemeler yapılacak'' dedi.

Bakan Şahin, Antalya'nın Demre ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin enkazının bulunmasına ilişkin kendisinin de Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı'ndan bilgiler aldığını bildirdi. Cumhuriyet Başsavcısının kendisini arayarak bilgi verdiğini dile getiren Şahin, şunları söyledi:

''Savcı arkadaşlar da olay yerine gidiyorlar ancak ulaşım, araçlarla mümkün değil. Gerekli araştırmalar, incelemeler yapılacak. Sonuçla ilgili henüz bilgi gelmedi. Şu an sadece köylü vatandaşların verdiği bilgiler var. Çok üzücü bir kaza. Helikopter, doğa koşullarının çok zor olduğu bölgede, tahmin ediyorum kötü hava koşulları nedeniyle düştü. Sanıyorum, hava koşullarının çok zor olduğu bu bölgede... Tabi o küçük çaplı helikopter o yoğun havaya dayanamadı.''

Enkaz bölgesinden gelen haberlere göre, Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındaki arkadaşlarının hayatlarını kaybettiklerini hatırlatan Şahin, ''Allah rahmet eylesin. Tüm yakınlarına ve camiaya baş sağlığı diliyorum'' diye konuştu.

AA


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :