Enkazdan kurtarılan Osmaniye'li depremzede İzmir'de yeniden yürümeye başladı

Enkazdan kurtarılan Osmaniye'li depremzede İzmir'de yeniden yürümeye başladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Osmaniye'de enkaz altında kalan ve omuriliği zedelenen 14 yaşındaki Mustafa Elmas, İzmir'deki fizik tedavinin...

İZMİR (AA) - Kahramanmaraş merkezli depremlerde Osmaniye'de enkaz altında kalan ve omuriliği zedelenen 14 yaşındaki Mustafa Elmas, İzmir'deki fizik tedavinin ardından ilk adımlarını attı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 6 Şubat'taki depremlerde Osmaniye'de enkaz altına kalarak yaralanan, anne ve babasını kaybeden 14 yaşındaki Mustafa Elmas, getirildiği İzmir'de yoğun bir tedavi süreci geçirdi.

Elmas, Eşrefpaşa Hastanesi'nde fizik tedavi sayesinde ilk adımlarını atmayı başardı.

Açıklamaya göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Belkıs Çolak, Elmas ile 3 gün önce tanıştıklarını belirtti.

Elmas'ın cerrahi operasyonunun Osmaniye Devlet Hastanesi'nde geçirdiğini aktaran Çolak, "Omurga yaralanması vardı. Hastanemize geldiğinde ise yürüyemez durumdaydı. Yavaş yavaş çalışmaya başladık. Üç gün gibi kısa bir sürede iyi bir yol kat ettik. Egzersiz ve güçlendirme çalışmalarıyla destek oluyoruz. Uzun bir yolumuz var. Birlikte sabırla Mustafa'yı sağlıkla yürüyebilir hale getireceğiz." ifadesini kullandı.

Amca Bekir Elmas ise 37 yıldır İzmir'de yaşadıklarını dile getirerek "Hastanede yatılı kalıyoruz, buradan çok memnunuz. Adım atar hale geldi bu hastanede. Amcası olarak bundan sonra onun yanında olacağım. Mustafa da artık İzmir'de benimle birlikte yaşayacak. Tek temennim Mustafa'nın sağlığına tekrar kavuşması ve ona iyi bir gelecek hazırlayabilmek." diye konuştu.

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer de Elmas'ı hastanede ziyaret etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.