EPDK Sanayiciyi umutlandırdı

EPDK Sanayiciyi umutlandırdı

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK)'nun elektrik fiyatlarında yaptığı yüzde 3,89'luk indirim sanayici ve işadamlarını sevindirdi.

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK)'nun elektrik fiyatlarında yaptığı yüzde 3,89'luk indirim sanayici ve işadamlarını sevindirdi. Sanayi ve meslek örgütlerinin temsilcileri, indirimin yaz ayları süresince geçerli olacağına dikkat çekerek, indirimin tüketimin arttığı kış aylarını da kapsamasını istediler.

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Başkanı Yalçın Aras, EPDK'nın yapmış olduğu indirimin sanayiye olumlu yansıyacağını belirtti. Yaz dönemini kapsayacak olan bu indirimin zamanının ters olduğunu vurgulayan Aras, "Bursa'nın lokomotif sektörü durumunda olan otomotiv sektöründe birçok firma bu dönemde tatile giriyor. Bu dönemde elektrik harcamaları otomatikman düşüyor. Ancak her şeye rağmen yapılan bu indirimi olumlu bir gelişme olarak değerlendirebiliriz." şeklinde konuştu.

Bu indirimlerin, amacına ulaşabilmesi için devamlılığının sağlanması gerektiğini vurgulayan Aras, "Biz NOSAB olarak bu indirimi sanayicilerimize yansıtacağız, diğer OSB'lerin de bunu sanayicilere yansıtacağını düşünüyoruz." dedi.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Ceyhun Özüm de üretmek ve ayakta kalabilmek için indirime ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Bursa Mimar ve Mühendis İş Adamları Derneği (BUMİAD) Başkanı İlker Özaslan ise EPDK'nın yapmış olduğu elektrik indirimi ile ilgili değerlendirmede, yerli kaynakların önemine vurgu yaptı. Türkiye'nin acilen yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesi gerektiğini ifade eden Özaslan, arzı artırmadan talebi ucuza karşılamanın mümkün olamayacağını dile getirdi. Özaslan, "Bu tip indirimlerin kalıcı olamayacağını hep birlikte göreceğiz. Mesele kalıcı çözümler üretip, sadece yaz döneminde değil enerji tüketiminin arttığı diğer mevsimlerde de bu indirimi sağlayabilmektir." şeklinde konuştu.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şube Başkanı Önder Matlı da elektrik fiyatlarındaki indirimi olumlu bulduklarını belirterek, indirimin sanayiciye güç katacağını ifade etti. Matlı, şunları söyledi:

"Sanayi elektriği fiyatındaki yüzde 3.89'luk indirim ekonomide yaşanan olumlu gelişmelerle birlikte sanayi üretimine katkı koyacağını düşünüyorum. İndirim 3 ay süreyle geçerli olsa da sanayicilerin üretim maliyetini bir nebze olsun düşürecektir. Elektrik kullanım fiyatlarının yüksek olduğu ülkemizde hem tüketicileri hem de sanayicileri sevindirecek bir gelişme. Bu indirimin ilerleyen aylarda da devam ettirilmesini temenni ediyorum."

CİHAN

Etiketler :