Episkoposu kim, niye öldürdü?

Episkoposu kim, niye öldürdü?

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Anadolu Kiliseleri Episkoposu Luigi Padovese'yi bıçaklayarak öldüren zanlının suç aletiyle yakalandığını açıkladı.

Lekesiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konunun kendisine intikal etmesinin ardından yaptığı araştırmada, hastaneye kaldırılırken hayatını kaybeden Padovese'yi öldürdüğü iddia edilen zanlı Murat A'nın gözaltına alındığını söyledi. Vali Lekesiz, zanlı Murat A'nın Padovese'nin yaklaşık 4,5 yıldır şoförlüğünü yaptığının belirlendiğini ifade etti.

Olayı kapsamlı olarak araştırdıklarını kaydeden Lekesiz, şöyle konuştu:

''Padovese'yi bölgemizde bulunduğu için yakın tanıyoruz. Ölümü hepimizi üzdü. Zanlı suç aletiyle yakalandı. İlk araştırmaya göre konunun siyasi bir tarafı yok. 4,5 yıldır Padovese'nin şoförlüğünü yapan zanlının psikolojik sorunları olduğunu ve tedavi gördüğünü öğrendik. Padovese'nin öldürülmesi kişisel bir olay gibi görünüyor. Olayı detaylı bir şekilde araştırıyoruz.''

-TERÖRİST SALDIRIYI KINAMIŞTI-

Padovese, Süryani Katolik Kilisesi'nde iki gün önce düzenlenen ilk ayindeki konuşmasında, İskenderun'daki 6 askerin şehit edildiği terör saldırısını kınamış, askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır dilemişti.

Anadolu Kiliseleri Episkoposu Luigi Padovese İskenderun'un, farklı dinlerin bir arada yaşadığı, farklı kültürlerin beşiği olduğunu vurgulayarak, ''Süryani kilisesinin açılması anayasa ve devletin inanç özgürlüğüne verdiği önemin göstergesidir'' diye konuşmuştu.

TÜRKİYE NEZDİNDEKİ VATİKAN BÜYÜKELÇİSİ LUCİBELLO: ÖĞRENEBİLDİĞİM KADARIYLA ŞOFÖR MURAT, SUÇU KENDİSİNİN İŞLEDİĞİNİ KABUL ETMİŞ

Türkiye nezdindeki Vatikan Büyükelçisi Piskopos Antonio Lucibello, kendisine ulaşan ilk bilgilere göre, Papalık Anadolu Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese'nin İskenderun'da Murat Altun adlı özel şoförü tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Büyükelçi Lucibello, İtalyan haber ajansı Ansa'ya yaptığı açıklamada, "Halihazırda elimde çok ayrıntılı bilgi yok. Ancak öğrenebildiğim kadarıyla şoför Murat Altun, suçu kendisinin işlediğini kabul etmiş. Buna çok şaşırdım. Zira benim görebildiğim kadarıyla o şoför, Padovese'ye çok hürmet eden, ona çok bağlı ve sürekli hizmete amade biriydi" dedi.

Büyükelçi Lucibello, "Yıkıldık ve dehşete düştük. Böyle bir hadiseyi hiç beklemiyorduk" diye konuştu.

AA

Etiketler :