Erbaa 75. Yıl Anadolu Lisesi Mehter Takımı

Erbaa 75. Yıl Anadolu Lisesi Mehter Takımı

Tokat ve çevresinde bir ilk…. Erbaa 75. Yıl Anadolu Lisesi MEHTERAN TAKIMI KURDU.

Tokat Erbaa 75. Yıl Anadolu Lisesi  mehter takımı “Geçmişiyle Bütünleşen Gençler Projesi” kapsamında oluşturulmuştur. Mehter takımı 29 kişiden oluşmaktadır. Bu kişilerin 3’ü öğrenci velimiz, diğerleri özellikle 9. ve 10.sınıf öğrencilerimizdir. Mehter takımımız enstrümanı ve giysisi Erbaa esnafımız ve işadamlarımızın katkılarıyla temin edilmiştir. Enstrüman 2010 Aralık ayında temin edilmiş, giysilerin ise siparişi verilmiştir. Öğrencilerimizi Erbaa Atatürk İlköğretim Okulu müzik öğretmeni Uğur YAVUZ Bey çalışmaktadır. Öğretmen arkadaşımız 2010 Kasım ayından itibaren özellikle koro çalışmalarına başlamış, aralık ayında enstrümanın gelmesiyle takıma marşları çalmayı öğretmeye başlamıştır. Bugün itibariyle mehter takımımız Ceddin deden neslin baban, Tarihi Çevir, Fetih Marşı, Mehter Marşı, Eski Ordu Marşı, Genç Osman Marşı, Yürekler Kabarık, İzmir Marşı, Çanakkale Türküsü, Estergon Kalası, Gülbank gibi marşları çalmakta ve söylemektedir. Öğrencilerimiz 28 Ocak 2011 Cuma günü karne töreni öncesinde ilk konserlerini öğretmen, öğrenci ve velilerimize vermiştir. İlk konserleri olmasına rağmen marşları başarıyla çalmış oldukları görülmüştür. 

Mehter takımını kurmaktaki amacımız, öncelikle öğrencilerimize Osmanlı kültürünü öğretmek, benimsetmek ve tarih bilincine sahip olmalarını sağlamaktır. Diğer bir amacımız Erbaa ve çevresinde bir ilki gerçekleştirerek okulumuzun adını duyurmak, Anadolu lisesi olan okulumuzu çevremize tanıtmaktır. Ayrıca mehter takımımız vesilesiyle ileride bu sanatı icra edecek insanların okulumuzdan çıkmasını sağlamak da amaçlarımız arasındadır. Mehter takımımız profesyonel bir konuma geldiğinde okul aile birliği aracılığı ile okulumuza maddi katkı da sağlayacaktır. Okul Müdürümüz Durmuş SEZGİN’in üstün özveri ve gayretleri ile oluşturulan mehter takımımız ilk resmi konserini 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında ve Gençlik Haftası etkinliklerinde verecektir.

Okul Müdürümüz Durmuş SEZGİN, Müzik Öğretmenimiz Uğur YAVUZ, öğrenci ve velilerimize, katkılarından dolayı Erbaa esnafına şimdiden teşekkür eder, tarihimizin önemli bir sahnesini Erbaa’mızda gerçekleştirdiğimizden ötürü kıvanç duyarız.

  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :