Erbakan: Çalışmalara HIZ VERİYORUZ

Erbakan: Çalışmalara HIZ VERİYORUZ

Anadolu Gençlik Derneğinin yeni hizmet binası dualarla açıldı

Anadolu Gençlik Derneği'nin yeni hizmet binası, Milli Görüş Lideri ve 54'üncü Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç tarafından hizmete açıldı.

Binanın kurdelesi dualarla kesilirken, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, "Bugün bina değiştirmiyoruz, vites değiştiriyoruz. Milli ve manevi değerlerine sahip, şuurlu bir gençliğin yetişmesine vesile olmak için bu binayı açıyoruz" dedi. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise AGD'nin millete ruh kökünü hatırlatan, bu toprakların yegane sahibinin bu millet olduğunu ortaya koyan çalışmalar yaptığını belirtti.

Anadolu Gençlik Derneği'nin yeni hizmet binası, Milli Görüş Lideri ve 54'üncü Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç tarafından hizmete açıldı. Binanın kurdelesi dualarla kesilirken, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, "Bugün bina değiştirmiyoruz, vites değiştiriyoruz. Milli ve manevi değerlerine sahip, şuurlu bir gençliğin yetişmesine vesile olmak için bu binayı açıyoruz" dedi. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise AGD'nin millete ruh kökünü hatırlatan, bu toprakların yegane sahibinin bu millet olduğunu ortaya koyan çalışmalar yaptığını belirterek, "Ne mutlu ki Türkiye'nin Anadolu Gençlik Derneği var. AGD sayesinde milletimiz kendisini güvende hissediyor" şeklinde konuştu.

Daha büyük gayretle çalışmalıyız

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, AGD'nin yeni hizmet binası açılışından sonra günün önemi üzerine bir konuşma yaptı. Erbakan, bir ülkenin asıl gücünün tankı, topu ve ekonomik gücü ile ölçülemeyeceğini belirterek, milletin asıl gücünün milli ve manevi değerlere bağlı gençliği ile ölçülebileceğini söyledi. AGD'ye bu konuda büyük bir sorumluluk düştüğünü vurgulayan Erbakan, bu yeni hizmet binasının yeni atılımlara, yeni hizmetlere, yeni saadetlere vesile olmasını temenni etti. Dünyadaki hak ve batıl mücadelesinin en şiddetli olarak Türkiye'de yaşandığına vurgu yapan Erbakan, "Batıl kendisini devam ettirebilmek için 5 koldan çırpınıp duruyor" dedi. Dünyada şu anda kan ve zulmün hakim olduğuna dikkat çeken Erbakan, bundan dolayı Milli Görüş'ün büyük bir sorumluluğu bulunduğunu ifade etti. "Bütün insanlara Saadet dünyası kurmak ve insanlığı kurtarmak bakımından Milli Görüş'e büyük bir sorumluluk düşüyor" diyen Erbakan, şunları kaydetti: "Şu bulunduğumuz noktada Batıl, kendini devam ettirebilmek için elinden gelen gayreti gösteriyor. Dünyanın muharebe merkezi Türkiye'dir. Onun için hak ve batıl mücadelesinin en şiddetli çalışmaları Türkiye'de yapılmaktadır. Bu mücadelenin en kızgın noktasında emperyalizm kendi adımlarını atarken biz de Allahın izniyle kendi adımlarımızı atıyoruz. Gençlerimizi şuurlandırma çalışmalarımıza hız veriyoruz. Bugün bina değiştirmiyoruz, vites değiştiriyoruz. Daha büyük gayretle çalışma kararını alıyoruz. Bugün yapılan adım büyük bir planın içindeki bir parçadır. Ve en önemli adımlardan birisidir. Bu adımın Türkiye'nin ve bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum."

Anadolu Gençlik Derneği'nin (AGD) yeni hizmet binası dualarla açıldı. AGD Genel Merkezinin yeni hizmet binasının açılışına Milli Görüş Lideri ve 54'üncü hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Ayşenur Tekdal, AGD Hanımlar Komisyonu Başkanı Ebru Asiltürk, Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Mustafa Çetin, Saadet Partisi GİK üyeleri ile çok sayıda sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.

Milletin ruh kökünü güçlendirmeliyiz

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, milleti güçlendirmenin yolunun, milletin ruh kökünü güçlendirmek geçtiğini belirtti. Böylesine önemli bir görevi ise AGD'nin yerine getirdiğini dile getiren Kurtulmuş, Tanzimat'tan bu yana bu toprakların asıl sahibinin kendi topraklarında kiracı gibi görüldüğünü söyledi. Bu milletin kiracı değil bu toprakların asıl sahibi olduğunu göstermenin tam zamanı olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, bunun yolunun da yeni bir anayasa olduğu belirtti. Saadet Partisi olarak milletin önünün açılması mücadelesini verdikleri ifade etti.  Bir ülke için gençliğin de önemine vurgu yapan Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Milleti güçlendirmek demek, milletin ruh kökünü de güçlendirmek demektir. Milletin medeniyet değerlerini de güçlendirmek, bunu da yeniden üretmek ve bugünün şartları içerisinde milletin önüne koymaktır. İşte AGD özellikle gençlerimizin bir takım batı taklidi kültür hegemonyasının altında kaldığı bugünlerde kendi ruh kökünü hatırlatan, bu toprakların, bu coğrafyanın ferdi olmanın önemini hatırlatan çok güzel çalışmalar yapıyor. Dünya tarihi gösteriyor ki ülkeleri ayakta tutan sadece ekonomik zenginlikleri değil, ülkeleri ileri götüren en önemli unsur ülkesinin değerini kabul etmiş, medeniyetine inanmış, inançlı ve bir dava etrafında toplanmış olan, fedakâr gençlerine sahip olmasıdır. Ne mutlu ki Türkiye'de milleti ev sahibi yapma iddiasındaki bizim siyasi çizgimizin yanında, arkasında çok güçlü bir gençlik hareketi vardır."

Asım'ın Nesli

Binanın açılışı öncesinde bir konuşma yapan AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, asımın neslinin hizmet mekanının açılışını yaptıklarını belirterek, 12 Mart'ın önemine dikkat çekti. "Mübarek bir günde, İstiklal Marşımızın kabulünün 89'uncu yıldönümünde, asımın neslinin hizmet binasını açıyoruz" diye konuşan Tongüç, AGD'nin insanlığın saadeti için gece gündüz demeden çalıştığını kaydetti. Hizmet binasını vücuttaki kalbe benzeten Tongüç, "Bu binamız vücudumuzdaki kalp vazifesini görecek. İnsanlığın saadeti için, tertemiz, milli ve manevi değerlerine sahip bir gençlik yetiştirmek için bu binamızı açıyoruz" şeklinde konuştu.

Etiketler :