Erbakan Hoca ve Kurtulmuş uzlaştı

Erbakan Hoca ve Kurtulmuş uzlaştı

Hoca ve Kurtulmuş partide birlik ve bütünlük için uzlaştı

Saadet Partisi kongresinde yaşanan liste krizinden sonra dün ilk defa biraraya gelen Milli Görüş lideri Prof. Necmettin Erbakan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Numan Kurtulmuş'un, partide birlik ve bütünlüğün sağlanması için uzlaştığı öğrenildi.
 

MEHMET NEDİM ASLAN'ın haberi...

Milli Görüş lideri Prof. Necmettin Erbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi'nde yaşanan liste krizinden sonra önceki gün biraraya geldi. Erbakan'ın Balgat'taki konutunda gerçekleşen başbaşa görüşmede, ikilinin yeni bir kongre yapılıp yapılmayacağı konusunu müzakere ettikleri öğrenildi. Habervaktim'in Saadet Partisi çevresinden edindiği bilgilere göre, ikilinin 1,5 saatten fazla süren görüşmesinde Erbakan'ın partide birlik ve bütünlüğün sağlanması için yeni bir kongre yapılması gerektiğini söylediği ve Kurtulmuş'un da Hoca'nın bu talebini yakın çevresiyle istişare edeceği öğrenildi.

KURTULMUŞ TEK ADAY

Erbakan'ın Kurtulmuş'a yeni kongreye tek listeyle gidilmesinin Milli Görüş camiasının bir beklentisi olduğunu ve camianın bölünmüşlük resmi veren mevcut görüntüden üzüntü duyduğunu söylediği kaydedilirken, Kurtulmuş'un da partide birlik ve bütünlük sağlanması için elinden geleni yapacağını söylediği ifade edildi. Öte yandan yeni kongreye gitmesi beklenen Saadet Partisi'nde Numan Kurtulmuş'un her iki tarafın da tek genel başkan adayı olacağı öğrenildi. Tek listeyle seçime gidilmesi halinde daha önce 1240 delegenin sadece 310'nunun oyunu alan Kurtulmuş'un bu kez tüm delegelerden oy alması bekleniyor.

700'ÜN ÜZERİNDE İMZA TOPLANDI

Bu arada, yeni bir kongre yapılması için şimdiye kadar 700'ün üzerinde imza toplandığı ve bu sayının kongre yapılması için tüzükte belirtilen 620'inin üzerinde olduğu belirtildi. Önümüzdeki hafta genel merkeze sunulması beklenen imzalardan sonra kongre sürecinin başlatılması bekleniyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni bir kongre ihtimaliyle ilgili olarak “Hukukun gereğini yaparız” ifadelerini kullanmıştı.

HABERVAKTİM.COM/ÖZEL

Etiketler :