Erbakan Konya'da Eski Talebelerine Seslendi

Erbakan Konya'da Eski Talebelerine Seslendi

Konya'da iftara katılan Erbakan Eski talebeleirne Seslendi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Siyaset, çok partili siyasi hayatımızın hiçbir döneminde görmediğimiz kadar ikiye bölünerek, kutuplaştırılarak, 'ak ve kara' denilerek yapılıyor'' dedi.

Partisinin Konya teşkilatı tarafından bir tesiste düzenlenen iftar programına katılan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, Konya'nın şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yeninden büyük Türkiye'nin kuruluşunun merkezi olacağını söyledi.

Kurtulmuş, Türkiye'de siyasette birisi yöntem birisi de muhteva açısından iki problem olduğunu ifade ederek, ''Siyaset, çok partili siyasi hayatımızın hiçbir döneminde görmediğimiz kadar ikiye bölünerek, kutuplaştırılarak, 'ak ve kara' denilerek yapılıyor. Ne yazık ki İktidar Partisi ve Muhalefet Partisi buna katkı sağlıyor'' görüşünü dile getirdi.

Türkiye'nin böylesine kritik bir dönemde asla ve asla bu sıradan kutuplaşmalarla vaktini geçirmemesi gerektiğini anlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Ne biçim tartışmaların olduğunu ve hangi üsluplarla tartışıldığını hepimiz gördük. Binlerce vatan evladının şehit olduğu, Türkiye'nin geleceğinin karartıldığı bir meseleyi konuşuyorlar, ancak bu meseleyi konuşanlar fevkalade kötü bir üslupla bunu yapıyorlar. Biri 'sen namussuzsun' diyor, diğeri 'sen daha namussuzsun' diyor. Biri 'çakal gibi dolaşma'  diyor, diğeri 'sen kurt gibi uluma' diyor. 10 yaşında iki mahalle çocuğu bu üslupla kavga etse, çeker kulaklarından yerine oturtursunuz.''

İktidara geldiklerinde ilk olarak 3 temel sorun üzerine yoğunlaşacaklarını kaydeden Kurtulmuş, ''Etnik kökeni, inançları yaşam tarzı, siyasi düşüncesi ne olursa olsun herkesin kendisini birinci sınıf vatandaş olarak göreceği bir sistemin inşa edecek sivil demokratik bir anayasanın yapılması ilk adımdır. İkinci önemli sorun ise ekonomik sorunlardır. işçi, esnaf, memur mutsuz, çiftçinin hali duman. Artık çay simit hesabı yapamıyorlar, unuttular. Türkiye'nin 3. sorunu ise sosyal yapının bozulması ve sosyal dokunun çözülmesidir'' dedi.

ERBAKAN'IN KONUŞMASI

Programda eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan da bir konuşma yaptı.

Milli görüşün bu yıl 40. yılını kutlayacağını söyleyen Erbakan, bu konudaki etkinliklerinin 14 Ekimde Konya'da başlayacağını, 6 büyük kutlama organizasyonu planlandığını belirtti.

Erbakan, şunları söyledi:

''Kutlamaların ilki milli görüşün merkezi olan Konya'da yapılacak. Milli görüşün manası burada bir kez daha anlatılacak. Milli görüşün kaynağının Konya oluşu bütün insanlık tarafından bilinecek. 40 sene geçti, istense de istenmese de Türkiye'de fiili hakimiyet milli görüştedir. Fiilen iktidar oldunuz. Şimdi meselemiz bunu hukuki iktidara çevirmektir. Bugün Türkiye'de hanımının başı kapalı olan biri Cumhurbaşkanı olabiliyorsa bu sizin eserinizdir. 'AKP de milli görüşçü' diye bazı arkadaşlarımız AKP'ye kaydılar. AKP milli görüşçü değildir.''

Etiketler :