Erbakan Öcalan'la görüştü

Erbakan Öcalan'la görüştü

PKK tarafından kaçırılan 8 askeri kurtarmak için 1996’da milletvekiliyken Zap’a giden, kapatılan Refah Partisi eski milletvekili Fethullah Erbaş gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu.

PKK tarafından kaçırılan 8 askeri kurtarmak için 1996’da milletvekiliyken Zap’a giden, kapatılan Refah Partisi eski milletvekili Fethullah Erbaş, “Kürt açılımı”nın ilk kez kendi partileri döneminde başlatıldığını belirterek, bu kapsamda RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın “aracılar vasıtasıyla Abdullah Öcalan’la görüştüğünü” bildirdi.

Kapatılan Refah Partisi’nin eski milletvekili Fethullah Erbaş, “Kürt açılımı”nın ilk kez kendi partileri döneminde başlatıldığını belirterek, bu kapsamda RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın “aracılar vasıtasıyla Abdullah Öcalan’la görüştüğünü” söyledi.

PKK tarafından kaçırılan 8 askeri kurtarmak için 1996’da milletvekiliyken Zap’a giden Erbaş, Erbil’den yayın yapan Aknews ile İstanbul’da yaptığı uzun söyleşide ilk gayelerinin askerleri ailelerine kavuşturmak olduğunu, ardından “diyalog süreci başlatıp örgütü dağdan indirmeyi hedeflediklerini” kaydetti. Erbaş şöyle konuştu:
“Biz, iktidara geldiğimiz ilk yılda açılımı planladık. Şimdiki iktidar yedi yıldır iktidarda ve yedi yıl sonra bu işe eğiliyor. Biz Doğru Yol Partisi (DYP) ile koalisyon yapmıştık. Hoca (Necmettin Erbakan) bir sene Başbakanlık yaptı ve düşürüldü. Hocanın birtakım planları vardı. Suriye’yle görüşüldü. Aracılar vasıtasıyla Öcalan’la görüşmeler de oldu. Öcalan önce makuldü. Sonra ne baskı gördü bilmiyorum, geri adım attı.”

Çözüm üzerine çalıştıkları dönemde “çok sayıda şahin olduğunu, çözüm istemeyenler bulunduğunu ve üstelik Tansu Çiller’le koalisyon ortağı” olduklarını ifade eden Erbaş, 28 Şubat nedeniyle çözümü gerçekleştiremediklerini kaydetti.

Erbaş, AKP’nin, Kürt sorununu çözmede kararlı olduğunu belirterek 2010 Ocak başında da “Kürt açılımı”nın Meclis’e geleceğini söylerken de “Mayıs ayına kadar bu iş tamamlanır” dedi.

Etiketler :