Erbakan, siyasi partiler hazine yardımının en az yarısını depremzedelere versin

Erbakan, siyasi partiler hazine yardımının en az yarısını depremzedelere versin

"Siyasi partilerin bu seneki hazine yardımlarının en azından yarısının depremzedelere verilmesi çağrısında bulunuyoruz"

ANKARA (AA) - Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Siyasi partilerin bu seneki hazine yardımlarının en azından yarısının depremzedelere verilmesi çağrısında bulunuyoruz." dedi.

Erbakan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş ve Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından sahadan takip ettiği tespitleri aktardı.

Afet bölgelerine giderek, oradaki mağduriyetleri gidermeye yönelik çalışma yaptıklarını anlatan Erbakan, bölgede bazı yardım ürünlerinde aşırı yığılma ve israfların olduğunu, bazı ürünlerde ise ciddi eksiklikler olduğuna işaret etti.

Kurdukları kardeş şehir projesiyle ihtiyaçların tespit edilerek, çözüm üretilmesini sağladıklarını belirten Erbakan, "Bu uygulamayla depremden etkilenen 10 ilimizi, kalan 71 ilimize ve ilçelerine emanet ederek, her bir il teşkilatımızın sorumlu olduğu deprem bölgesini belirledik." bilgisini verdi.

Tüm teşkilatların, sorumlu oldukları illere odaklanarak çalışmalarını yürüttüklerini vurgulayan Erbakan, bu kapsamda oluşturdukları kriz masası üzerinden yardım malzemesi ve iş makineleri ile destekleri paylaştıklarını, Kayseri, Mersin, Elazığ, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da depolar oluşturduklarını, buna ilaveten İstanbul teşkilatlarının Kahramanmaraş'ta çadır kent kurduğunu aktardı.

Erbakan, hükümetin yürüttüğü çalışmalara destek verilmesi uyarısı yaparak, "Siyasi partilerin bu seneki hazine yardımlarının en azından yarısının depremzedelere verilmesi çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, depremzedelerin önceden kalan doğal gaz, elektrik, internet, su faturalarının vergisinin sıfırlanması ve ödemelerde erteleme ve kolaylıklar sağlanması için hükümete çağrı yapan Erbakan, üniversiteler için alınan uzaktan eğitim kararının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Erbakan, eğitim sisteminde "çevre, şehircilik" ve "doğal afet" bilincinin gerçek manada verilmesi gerektiğinin altını çizerek şöyle devam etti:

"Önce ahlak ve maneviyat vizyonundan nasibini almamış siyasetçi, makam sahibi, yönetici, müteahhit ve hatta inşaat işçisi, mühendis, en mükemmel yasa ve yönetmelikler ihdas edilse dahi tüm bunları aşıp, suistimal ve olumsuzlukların sebebi olabileceğinden, asıl mesele, milli görüşün 50 senedir söylediği gibi insanın ahlaki ve manevi olarak eğitilmesi meselesidir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.