Erbakan'a rekor tazminat cezası

Erbakan'a rekor tazminat cezası

Erbakan Hoca kayıp trilyon davasında rekor tazminat ödeyecek.

Ev hapsindeki Erbakan ve arkadaşları bu kararın ardından, faiz ve avukatlık masraflarıyla birlikte 12 milyon TL'yi bulan rekor tazminatı ödeyecek.

Erbakan ve 73 kişi

Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, RP'ye 1997 yılı Hazine yardımının sahte belgelerle harcanmış gibi gösterilmesiyle oluşan "kamu zararı" nedeniyle açılan davada, Erbakan ile parti yöneticisi Rıza Ulucak'ın zararın 2 milyon 644 bin 616 TL'lik kısmını ödemesine hükmetti. Kararda, 73 parti yöneticisi de imza attıkları belgelerdeki miktarlar doğrultusunda, 2 bin 40 TL ile 100 bin TL arasında değişen oranlarda Hazine zararından sorumlu tutuldu. Davalılar da, mahkeme kararını temyiz etti.

Karar yasaya uygun

Önceki gün temyiz incelemesini tamamlayan Yargıtay, Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararını usul ve yasaya uygun bularak onadı. Böylece karar kesinleşti. Erbakan ve arkadaşları artık sadece ‘karar düzeltme' isteyebilir. Bu talep de reddedilirse iç hukuktaki tüm yasa yolları tükenecek. Ankara'daki evi dahil malları üzerinde tedbir bulunan Erbakan'a daha önce de ‘Özel belgede sahtecilik' suçundan, aynı dava kapsamında 2 yıl 4 ay hapis cezası verilmişti.

Kayıp trilyon davası

Erbakan, Milli Görüş'ün 40'ıncı yıl kutlama etkinlikleri için dün Konya'daydı. Erbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Müzeyi tekerlekli sandalyeyle gezen Erbakan, korumalarının yardımıyla cuma namazını kıldı.

Etiketler :