Erbakan'ı üzen iki isim ne dedi?

Erbakan'ı üzen iki isim ne dedi?

28 Şubat sürecinde Başbakanlıktan düşürülmüş, partisi kapatılmış, siyasi yasaklı hale gelmişti. PEKİ O İKİ İSİM NE DEDİ?

Erbakan Hoca'nın siyasi hayatındaki en önemli dönemeçlerden birisi olan28 Şubatpostmodern darbesinin mimarları ve simge isimleri de Hoca'nın ölümüne üzüldüklerini açıkladı.

Erbakan'ın 85 yaşında hayatını kaybetmesi, siyaset hayatının son yıllarında mücadele ettiği isimler arasında yer alan Demirel, Çiller,emekliOrgeneral Çevik Bir ve eskiYargıtayCumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş tarafından da üzüntüyle karşılandı.

‘Kudretli komutan' da Erbakan için üzüldü

Erbakan, 28 Şubat sürecinde ‘postmodern darbe' adı verilen askeri faliyetlerle Başbakanlıktan düşürülmüş, açılan davalarla partisi kapatılmış ve siyasi yasaklı hale gelmişti. 28 Şubat sürecinin ‘kudretli komutanı' olarak bilinen emekli Orgeneral Çevik Bir, ve kapatma davasını açtıran Vural Savaş da üzgün olduklarını açıkladı.

ÇEVİK BİR: ÖNEMLİ BİR İSİM... ÜZÜLDÜM...

Erbakan'ın vefatından dolayı üzüntülü olduğunu söyledi. Bir, “Türk siyaseti önemli bir ismi kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun. Çok üzüldüm” dedi.

VURAL SAVAŞ: MİLLİYETÇİ BİR İNSANDI

Refah ve Fazilet Partileri hakkında kapatma davası açarak Erbakan'ın genel başkanlığını yaptığı iki partinin de kapatılmasını sağlayan emekli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş da vefat haberi üzerine çok üzüldüğünü belirterek, “Erbakan, milliyetçi ve antiemperyalist bir şahsiyetti. Üzüldüm. Ankara'da bir sempozyumda Şevket Kazan, elini uzattı ‘gel Vural bey barışalım' dedi. Ben de ‘zaten dargın değilim ki' dedim. Onlarla benim hiçbir meselem yok” dedi.

 

Etiketler :