Erbakan'ın cenaze namazı kılındı

Erbakan'ın cenaze namazı kılındı

Eski Başbakanlardan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenaze namazı Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde kılındı.

Vefat eden eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan için ilk tören Ankara'da Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde düzenlendi. Sabah namazı sonrasında naaşı cami avlusuna getirilen Erbakan'ı uğurlamaya binlerce vatandaş geldi. Erbakan için tekbir ve salavatlar getirildi.

Törende Saadet Partisi Genel Başkanları, Erbakan'ın çalışma arkadaşı, partililer ve çok sayıda Ankaralı katıldı.Hacı Bayram Veli Camii'nin avlusundaki törende Bakanlar Kurulu'nu, Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıTaner Yıldız, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak temsil ederken,AnkaraValisi Alattin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz veRTÜKBaşkanı Davut Dursun da cenazede saf tuttu.

Hacı Bayram-ı Veli Camisine, Erbakan'ı son yolculuğuna uğurlamak isteyen çok sayıda seveni geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi camiye gitmek isteyenler için saat 04.00'ten itibaren otobüs ve metro seferleri düzenledi. Polis ekiplerinin Hacı Bayram-ı Veli Camisi çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

İSTANBUL FATİH CAMİİ'NDE KILINACAK CENAZE NAMAZINI VE TÜM GELİŞMELERİ SAMANYOLU HABER TV'DEN GÜN BOYU CANLI OLARAK TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Saadet Partisi Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın cenaze namazının kılınacağı Fatih Camii, sabahın erken saatlerinde namaza katılmak isteyen sevenleri tarafından dolduruldu. Cenaze namazı sebebiyle bazı cadde ve yollar trafiğe kapatıldı.

Necmettin Erbakan'ın cenaze namazına katılmak isteyenler Türkiye'nin dört bir yanından Fatih Camii'ne akın etti. Otobüslerle Fatih'e gelen insanlar, Edirnekapı'da otobüslerden inerek camiye yürüdü. Otobüsler ise Kazlıçeşme Meydanı'na yönlendirildi. Fatih Camii avlusu henüz saat 07.00'da tıklım tıklım doldu. Polis cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Cenaze namazı sebebiyle Fevzipaşa Caddesi, Macar Kardeşler Caddesi, Vatan Caddesi, Onuncu Yıl Caddesi ve Halıcılar Caddesi trafiğe kapatıldı. Polis bu noktalarda saat 07.00'den itibaren güvenlik önlemlerini artırdı.



 

Etiketler :