Erbakan'ın cenazesini hedef seçmişler

Erbakan'ın cenazesini hedef seçmişler

Erbakan'ın İstanbul'daki cenaze töreninde vurgun planlayan yankesici çetesi polis operasyonu ile yakalandı

Çete lideri S.K'nin, arkadaşına "Ben İstanbul'a cenaze törenine gidiyorum" demesi üzerine düğmeye basıldı. 46 kişi kıskıvrak yakalandı. Mahkeme kararı ile çete lideri ve üyelerinin telefonları 6 ay boyunca dinlendi. Teknik takibe çete üyelerinin Erbakan'ın cenazesine katılacakları düşünce polis harekete geçti.İstanbulpolisi Erbakan'ın cenazesinde yankesici çetesi üyelerini adım adım izledi. Polis aldığı sıkı tedbirler sonucu cenazeye katılanların ceplerini boşaltamayan çete lideri S.K. ile üyeleri elleri boş olarak Ankara'ya dönmek zorunda kaldı.

3 gruba ayrılmışlar

Kendilerini 3'er kişilik gruplar halinde "öncü", "cepci" ve "perdeci" diye sınıflandıran çetenin çok sayıda vatandaşın katıldığı AK Parti,CHPve MHP mitinglerini mesken tuttukları ve vatandaşların cüzdan ve cep telefonlarını çaldıkları elirlendi. Polisin kendilerini takip ettiğinden habersiz olan yankesicilerinAnkaraArena Spor Salonu'nda yapılan DünyaBasketbolŞampiyonası'nda da "cepcilik" yaptığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 46 kişi emniyette sorguya alındı.

Poliste yankesicilik, hırsızlık, kapkaç gibi kabarık suç kaydı bulunan çete üyelerinin "dinlemeye" düşmemek için tedbir aldıkları da ortaya çıktı. Zanlıların özellikle hırsızlık yapmaya giderken cep telefonlarını tedbir amaçlı evlerinde bıraktıkları anlaşıldı

HABER: Kamil ELİBOL


 

Etiketler :