Erbakan'ın mezarına Konya'dan toprak gitti

Erbakan'ın mezarına Konya'dan toprak gitti

Eski Başbakan ve Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın mezarına konulmak üzere Konya'dan toprak götürülecek.

SP Konya İl Başkanı Mehmet Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, onun talebeleri olarak son görevlerini yerine getirme çabası içinde olduklarını söyledi.

İstanbul'da yarın düzenlenecek cenaze törenine katılmak isteyenler için Konya'dan çok sayıda otobüsün hareket edeceğini bildiren Şen, ''Bu gece saat 22.00 civarında otobüsler hareket edecek. 31 ilçe teşkilatımız çalışmalarını tamamlamış durumdalar. 100'e yakın otobüs hareket edecek. Otobüslerin büyük bir kısmı doldu. Uçakla, tren yolu ile ve özel araçları ile İstanbul'a gidecek arkadaşlarımız da var'' dedi.

Şen, yarınki cenaze törenine Konya'dan 8-10 bin kişinin katılmasını beklediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

''Ayrıca yine Konya'da yarın öğlen namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılacağız. Genel Başkanımıza karşı manevi görevlerimizi yapmış olacağız. Konya'ya verdiği önemin idrakindeyiz. Onun açtığı bu davadan vazgeçecek değiliz. Çalışmalarımız artan bir tempoyla tabii ki devam edecek. Yine Konya'ya verdiği önemin manası olarak da İstanbul'daki kabrine Konya'dan toprak gönderiyoruz. Kefeniyle Konya toprağını buluşturmak istiyoruz. O büyük insana karşı Konya, her zaman vefa duygusu gösterdi. Meram teşkilatımıza görev verdik. Arkadaşlarımız bu gece saat 22.00'de yola çıkacak otobüslerle toprağı İstanbul'a götürecek.''

Erbakan'ın 1969 yılından 1999 yılına kadar her milletvekili seçilişinde ''Konya milletvekili'' olarak parlamentoya girdiğini belirten Şen, ''Başbakanlık görevini de Konya adına gerçekleştirmiştir. Başbakanlık döneminde Konya'ya yaptığı icraatları unutmadık'' diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :