Erbakan'ın yeğeni Sarıgül'e katıldı

Erbakan'ın yeğeni Sarıgül'e katıldı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül öncülüğünde partileşme çalışmalarını sürdüren TDH'ye ilginç katılımlar...

17 Ocak'ta "İzmir Buluşması" adı altında yapılacak mitingde Sarıgül ile birlikte çok sayıda isim kürsüdeki yerini alacak. TDH'de eski siyasetçilerin yanı sıra toplumda iyi tanınan isimler de yer alıyor.

Yeni partinin kurucuları arasında yer alan eski siyasetçilerin çoğu CHP kökenli. Eski genel başkanlardan Hikmet Çetin'in dışında, Mehmet Moğultay, Bülent Tanla, Hasan Aydın, İsmail Değerli, Muharrem Toprak, Onur Kumbaracıbaşı, bu isimlerden bazıları. Bülent Ecevit'ten sonra DSP'nin başına geçen Zeki Sezer, ANAP'lı Yüksel Yalova gibi eski siyasetçilerin yanı sıra Necmettin Erbakan'ın yeğeni eski Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci, Tezcan Yaramancı gibi yeni isimler de TDH ile siyaset sahnesindeki yerini alıyor.

TDH Ege Bölge Sorumlusu Hüseyin Aslan, kadroyu 'heyecanlı, projeksiyonu olan' insanlardan oluşturduklarını söyledi. Türkiye'ye mal olan bir hareket olacaklarını iddia eden Aslan, "DP'nin 1960'lı yıllardaki kadrosunu, ANAP'ın 1980'deki kadrosunu, AK Parti'nin 2002 yılındaki kadrosunu düşünün. Biz de böyle bir kadro hazırlıyoruz." dedi. Bu partilerin kurulduktan sonraki 6 ay ya da bir yıl içinde iktidara geldiğine dikkat çeken Aslan, TDH'nin de böyle bir değişimi gerçekleştireceğini öne sürdü. Hem merkez sol hem de merkez sağı bir çatı altında toplayacaklarını belirten Aslan, "Partimizde başı açık olana da kapalı olana da yer var. Bu partinin hedefi Türkiye partisi olmak ve iktidar olmak. Biz bir kesimin arka bahçesi olmayız." diye konuştu.

Etiketler :