Ercan Saatçi gazeteci değil

Ercan Saatçi gazeteci değil

Türkiye Spor Yazarları Derneği, Galatasaray'a ağız dolu küfreden Ercan Saatçi'yi gazeteci olarak görmediğini ilan etti.

TSYD'den yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili olarak ''TSYD şunu yapmalı, bunu yapmalı'' türünden tepkilerin geldiği, bu nedenle de böyle bir açıklamanın yapılmasına gerek görüldüğü bildirildi.

Ercan Saatçi'nin TSYD üyesi olmadığı belirtilen açıklamada, ''Bunun için kendisine herhangi bir yaptırım uygulama imkanına sahip değiliz. TSYD daha önce Ercan Saatçi'yi spor gazetecisi olarak da görmediğini bildirmiş, buna karşın bir büyük gazetenin spor sayfasında yazma şansını bulmasının önemini vurgulayıp, bunu meslek ilkelerine uygun biçimde değerlendirme uyarı ve önerisinde bulunmuştur'' denildi.

Saatçi'nin, TSYD üyesi olan bir spor yazarıyla ilgili yazısı nedeniyle yazılı olarak uyarılmasının da yönetim kurulunca kararlaştırıldığı ve yapıldığı kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Ercan Saatçi'nin elbette ki son derece üzücü ve tepkilere yol açan eylemi, bugünün olayı değildir; birkaç yıl önce olmuş, o zaman da meydana çıkmış ve gerekli tepki gösterilmiştir. Bu olay, bir yayın öncesinde gizlice denilebilecek kayıtla ortaya çıkan bir durumdur. İki arkadaşın kendi aralarındaki konuşmaları ne kadar çirkin, yersiz ve yakışıksız olursa olsun buna herhangi bir kurum ve kuruluşun yapabileceği bir şey yoktur. Ercan Saatçi ve olayın içindeki öteki kişi, başta Galatasaraylılar olmak üzere kamuoyu tarafından kınanmış ve kınanmaktadır. Bu olayda en geçerli olabilecek tepki biçimi de budur. Daha fazlasını yapmak da yine bu kesimlerin bileceği bir iştir. Ayrıca kendisi de bu konuyla ilgili olarak üzüntüsünü bildiren ve özür dileyen bir yazı yayınlamıştır. Tekrar etmekte yarar görüyoruz ki TSYD'nin buna benzer durumlar dahil olmak üzere, mesleğimizle ilgili her türlü gelişmede duyarlılığı açık ve kesindir. Bunu sınamaya ya da yargılamaya çalışmak kimsenin haddine değildir. Durumun bu bilgiler ışığında değerlendirilmesini rica ederiz.''

Etiketler :