Ercan Saatçi tehditlere başladı

Ercan Saatçi tehditlere başladı

Galatasaray Kulübü'ne yönelik ağır küfürleriyle gündeme gelen Ercan Saatçi'nin görevden alındığı söylentiler arasında.

Hürriyet Spor Servisi Koordinatörü Ercan Saatçi’nin ‘sinkaflı’ sözlerinin ortaya çıkması, bir anda ‘güç savaşı’na dönüştü. Saatçi önceki gün Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile bir restoranda yemek yedi.

Habertürk Gazetesi'nin özel haberine göre yemeğe Vatan Gazetesi Spor Müdürü İbrahim Seten ve federasyon eski yöneticisi Serdar Güzelaydın da katıldı. Saatçi, G.Saray Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel’i telefonla arayıp “Bu meseleyi kapat” telkini yaptı. Üstünel “Kapatamayız” deyince de “Elimizde senin ve bazı yöneticilerin görüntüleri var. Bunları yayınlar, sizi insan içine çıkamaz hale getiririz” dedi. Buna sinirlenen Üstünel, “Elinizde ne varsa çekinmeden yayınlayın” diyerek rest çekti ve telefonu kapattı.

Hürriyet Spor Servisi Koordinatörü ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün damadı Ercan Saatçi’nin katıldığı bir televizyon programında Galatasaray’a ettiği sinkaflı küfürlerin ortalığa dökülmesinden sonra başlayan tartışmalar bir türlü dinmek bilmiyor.

Galatasaray taraftarlarının yoğun tepkileri Sivasspor maçında doruğa çıkmış, “Saatçi istifa”, “Hürriyet dışarı” sloganları Ali Sami Yen’i inletmişti. Galatasaray Spor Kulübü ise 2. başkan Prof. Mehmet Helvacı’nın yaptığı açıklamayla konuyu yargıya taşımış ve Ercan Saatçi hakkında suç duyurusunda bulunup dava açmıştı. Konunun yargıya intikal etmesi olayı yatıştırmadı.

RESTORANDA YEMEK YEDİLER

Ercan Saatçi’nin yaptığı açıklamada net bir özür dilememesi ve Fenerbahçe Kulübü’nün açıklamasında neredeyse Galatasaray’ın ve Galatasaraylılar’ın suçlu ilan edilmesi, Galatasaray yönetimini çileden çıkarttı.

Bu arada federasyon cephesinde de ilginç gelişmeler oluyor. Galatasaray’a sinkaflı küfürleriyle gündeme gelen Ercan Saatçi, önceki gün Federasyon Başkanı Mahmut Özgener’le bir restoranda buluşup yemek yedi.

GEZER RÖPORTAJINA TEŞEKKÜR İÇİN!

Galatasaray’a küfreden biri ile Futbol Federasyonu’nun en başında bulunan Mahmut Özgener’in bu olayın peşi sıra birlikte yemek yemesi, Sarı-Kırmızılı camiada daha da büyük bir tepki uyandırdı. Üstelik bu yemeğin bir ilginç yanı daha vardı. O da olaylı Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin hakemi Bünyamin Gezer’in maçtan sonra sadece Hürriyet gazetesinde özel olarak yer alan röportajıydı.

Yemeğin, Ercan Saatçi tarafından Gezer röportajı için Hürriyet gazetesine ‘iltimas geçilmesi’ nedeniyle Mahmut Özgener’e teşekkür amaçlı düzenlendiği ortaya çıktı.

Yemekte Saatçi ve Özgener dışında Vatan Gazetesi Spor Müdürü İbrahim Seten ve federasyon eski yöneticilerinden Serdar Güzelaydın da yer aldı. Lig TV Genel yayın Yönetmeni Şansal Büyüka ise yemeğe Üstünel
ile Saatçi arasında yaşanan diyaloğun sonrasında katıldı.

MASADAN ÜSTÜNEL’İ ARADILAR

2 futbol adamı ile spor yöneticilerinin olduğu masadan, Galatasaray Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel arandı. Telefon görüşmeleri sırasında Saatçi, Haldun Üstünel’e ‘bu meseleyi artık kapatması’ yolunda telkinde bulundu. Üstünel “Biz G.Saray’ın haklarını savunmak zorundayız, kapatamayız” yanıtını verince tansiyon yükseldi.

ÜSTÜNEL KÜPLERE BİNDİ

Haldun Üstünel’e ‘spor basınını karşısına almaması tavsiye edildi’ ve “Elimizde senin ve Galatasaraylı yöneticilerin görüntüleri var. Bunları yayınlar, sizi insan içine çıkamaz hale getiririz” de denildi. Bu tehdit üzerine adeta çıldıran Üstünel, “Elinizde ne varsa hiç çekinmeden yayınlayın. Yayınlamazsanız şerefsizsiniz” diyerek telefonu kapattı

İnternethaber'in ortaya çıkardığı kaset skandalının yankıları devam ediyor.

Galatasaray Kulubü'ne yönelik ağır küfürlü sözlerinden dolayı özür dileyen Saatçi bir süre önce kendisini Spor Koordinatörlüğü'ne getiren Hürriyet yönetimini de zor durumda bıraktı.

Galatasaray taraftarının tepkisi ve Hürriyet'e boykot çağrılarının artması üzerine Hanzade Doğan'ın bu konudaki rahatsızlığını açık açık dile getirdiği ve yapılan toplantılar sonunda Saatçi'nin görevine son verildiği iddiaları kulaktan kulağa yayılmaya başlandı.

Bugüne kadar görevi bir türlü resmileştirilmeyen ve Hürriyet Gazetesi'nin künyesine adı konmayan Saatçi'nin alınan karara itiraz etmediği ve Saatçi'nin yerine ise Mehmet Aslan'ın getirildiği konuşuluyor.

Etiketler :