Ercan Saatçi'ye dava açılıyor

Ercan Saatçi'ye dava açılıyor

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, 2-0 kazandıkları Sivasspor maçı sonrası çarpıcı açıklamalar yaptı

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, 2-0 kazandıkları Sivasspor karşılaşmasının kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi. Helvacı, Ercan Saatçi'nin Galatasaray'a yönelik küfürleriyle ilgili de hukuki süreç başlatacaklarını söyledi.

Helvacı, maçtan sonra yaptığı açıklamada, Sivasspor karşısında güzel bir maç çıkardıklarını belirterek, ''Galatasaray takımı uzun zamandır çok iyi oynamıyordu. Bugün iyi bir dönüş oldu'' dedi.

Mehmet Helvacı, Ercan Saatçi ve Metin Özülkü arasında Galatasaray için küfürlü konuşmanın yer aldığı diyaloğun basına yansımasıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine, şunları söyledi:

''Ercan Saatçi bir gazetenin spor müdürü. Bu pozisyonda, bu sorumlulukta olan insanların özellikle dikkatli davranması gerekir. Yakışıksız bir şey. Galatasaray büyük bir camia ve hiçbir camiaya böyle küfürlerin söylenmesi doğru değil. Gerekeni yapacağız. Hukuk nezdinde sonuçları var. Yarın hukuki girişimlerde bulunacağız ve bunu da internet sitemizde duyuracağız. Umarım sadece biz değil herkes bu durumu kınar. Hatta Sayın Saatçi'nin taraftarı olduğu kulübün de kınamasını beklediğimi söyleyebilirim. Bir hakaret suçu var. Kararı savcılar, mahkemeler verir. İşlenmiş aleni bir suç, bu suçun cezalandırılması lazım.''

''ŞAMPİYONLUĞA İNANIYORUZ''

Galatasaray takımının aldığı bazı başarısız sonuçların ardından hemen şampiyonluk yarışının dışına çıkmış gibi bir izlenim oluşturulduğuna değinen Mehmet Helvacı, takımlarına güvendiklerini söyledi.

''Bizim takımımıza olan inancımızda bir azalma yok'' diyen Helvacı, ''Hala şampiyonluğa inanıyoruz. Sezon sonu ipi göğüslemek için elimizden geleni yapacağız. Hala işin başlarındayız. Son gülen iyi güler, biz sabırla bekliyoruz'' şeklinde konuştu.

Helvacı ayrıca Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) derbi maç sonrası Fenerbahçe'ye verdiği 2 maçlık seyircisiz oynama cezasına bir hukuk adamı olarak kendisinini nasıl baktığı şeklindeki bir soru üzerine ''Sürekli yorumlar yapılıyor. Cezaların azlığı veya çokluğuyla ilgili değerlendirmelerde bulunuluyor. Ben Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunacağım. Bu durumun önüne geçmek için yapılması gereken hakem ve temsilci raporlarının yine federasyonun internet sitesinde yayınlanması. Raporlarda neyin yer alıp, neyin yer almadığı görülmüş olur, tereddütler sona erer. Her şey göz önünde olur. Polemikler de sonlanır'' şeklinde görüş belirtti.

Galatasaray'ın devre arasında nasıl bir transfer politikası izleyeceğinin sorulması üzerine de Helvacı, ''Sakatlanan Baros ikinci yarı dönecek. Bu anlamda bir eksikliğimiz olduğunu düşünmüyoruz, ama Galatasaray'da transfer bitmez. Fırsatlar ne çıkarır, bilinmez'' diye konuştu.

Diğer yandan, Galatasarayfutbolculardan Linderoth, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle kendisini yeterince gösteremediğini, ilerleyen haftalarda daha fazla süre almayı umduğunu kaydederken, Mustafa Sarp ise Fenerbahçe derbisinin ardından yeniden moral bulduklarını söyledi

Etiketler :