Erdoğan: ABD Gülen'i sınır dışı etmeli

Erdoğan: ABD Gülen'i sınır dışı etmeli

Başbakan Erdoğan, Amerikalı gazeteci Charlie Rose’a bir röportaj verdi. Erdoğan bu röportajında açık açık "ABD Gülen'i sınır dışı etmeli" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyaca ünlü PBS kanalına bir röportaj verdi. Erdoğan bu röportajında Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen'le ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan ABD için "Fethullah Gülen'i ya iade etmeli ya da sınır dışı etmeli" dedi.

"PROBLEM REFERANDUMDAN SONRA ORTAYA ÇIKTI"

İşte Erdoğan'ın açıklamalarındaki o bölüm;

Ben Başbakan olduktan sonra kendisiyle (Fethullah Gülen) telefon görüşmelerim dışında bir görüşmem olmadı. Belediye başkanıyken görüşmelerim olmuştu. İlk iki dönem o grupla ilişkilerimiz de iyiydi. Aslında problem 2010 Anayasa referandumu olayından sonra başladı. Orada bir güç ele geçirme olayı vardı. Yani Emniyetle, güvenlikle öbür tarafta yargı arasında o dayanışmayı sağlamaya yönelik bir adımdı. Attıkları ilk adım da istihbarat teşkilatımızın müsteşarına yönelikti. Ondan önceki müsteşar ve müsteşar yardımcısına yönelik atılan adımlar. Tabii benim kabul edebileceğim adımlar değil.

17 VE 25 ARALIK SİVİL DARBE

Birçok değişik organizasyona sızmaya çalıştıklarının farkındaydık ama nihai kötü niyetlerinin farkında değildik. Sonra bunu hissettik. Önlemlerimizi almaya başladık. 17 Aralık, 25 Aralık… Bunlar son, işin bir darbe girişimine dönüştüğü dönemdi. Bir darbe girişimiydi. Sivil darbe. Bunu yaptılar. Eğer ben yurtdışından gelişimde tüm bu olanlara karşı sessiz kalmış olsaydım, olay çok farklı yerlere gidebilirdi. Benim ofisime böcek yerleştirmişler. Bakanları dinlemişler. Bunları dinleyen insanların vatanseverliğinden bahsedebilir misiniz. Bunu örgüt olarak görüyorum.

"ABD GÜLEN'İ SINIR DIŞI ETMELİ"

Bizim model ortağımızdan beklentilerimiz var. (Ne bekliyorsunuz sorusu üzerine) Bunları sınır dışı etmesini. Ben Amerika’nın kendi güvenliğini tehdit eden birileri olursa ne yaparsam, stratejik ortağımız da bizim ulusal güvenliğimizi ilgilendiren bir konuda onu yapmalı. (“ABD Fethullah Gülen’i iade edecek midir?” sorusu üzerine) Ümit ediyorum. En azından sınır dışı etmeliler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.