Erdoğan ablukayı tek başına kıracak!

Erdoğan ablukayı tek başına kıracak!

Lübnan'da yayınlanan el Müstakbel gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdooğan'ın İsrail ablukasını tek başına kırmak için Gazze'ye ziyaret gerçekleştireceğini öne sürdü.

"Erdoğan Gazze ablukasını tek başına kıracak"

Lübnan Başbakanı Saad Hariri yanlısı gazetenin haberine göre Erdoğan bu konuda hazırlıklarına da başladı. Güvenilir kaynaklara dayandırıldığı öne sürülen habere göre 'İsrail'in tüm dünyada sert tepkilere sebep olan müdahalesinden sonra Erdoğan'ın, Gazze'ye olan ambargoyu tek başına kırmak istediği' ileri sürülüyor.

Gazeteye göre Erdoğan, ABD yönetimiyle de kendisini Gazze'ye götürecek olan Türk donanmasına bir başka yardım gemisinin eskortluk etmesiyle ilgili planını paylaştı. Fakat iddiaya göre ABD yönetimi mevcut şartlar düzeltilene kadar Erdoğan'dan bu planını ertelemesini rica etti.

Gazete Erdoğan'ın İsrail ile tüm askeri anlaşmaları feshetmek istediğini ancak ordunun buna karşı çıktığını da öne sürdü.

El Arabiye Televizyonu Genel Müdürü Abdurrahman el Raşid ise Usame Bin Ladin, Nasrallah ve Ahmedinecad'dan sonra Arap sokaklarının kahramanının Erdoğan olduğunu söylüyor.

Şarkul Avsat gazetesindeki makalesinde el Raşid, Gazze ablukasını kırmaya çalışan Erdoğan'ın bilerek ya da bilmeyerek İran'ın Araplar üzerindeki ablukasını da yok etme yönünde ilerlediğini belirtiyor.

İran'ın gizli emellerinden endişe eden Arap rejimlerin Türkiye'nin çıkışını memnuniyetle karşıladığını vurgulayan el Raşid yazısını "Türkiye İran ekseninin bir parçası mı yoksa bu eksene karşı oluşturulan bir planın parçası mı?" sorusuyla bitiriyor.

Gazetenin diğer bir yazarı Hüseyin Şubukşi de tüm yeryüzünün Türkiye'yi konuştuğunu belirtiyor ve herkesin kanında bir parça Türk kanı olduğunu bulmaya ve bu şekilde onunla iftihar etmeye çalıştığını yazıyor.

Etiketler :