Erdoğan akvaryum açılışında pazarlık yaptı

Erdoğan akvaryum açılışında pazarlık yaptı

Dünyanın en büyük tematik akvaryumu açılışında Başbakan Erdoğan işletecek firmanın sahibi ile pazarlık yaptı.

Dünyanın en büyük tematik akvaryumu Yeşilköy’de açıldı. Açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve bazı bakanlar ile birlikte yaptı. Açılış kurdelesini kesmeden önce akvaryum merkezini işletecek firmanın sahibi ile pazarlık yapan Erdoğan, akvaryuma girişi 3 gün ücretsiz, bir hafta da yüzde 50 indirimli olmasını sağladı.

Dünyanın en büyük tematik akvaryumunun açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Açılış törenine Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile katıldı. Açılış töreninde konuşan Erdoğan, dünyanın en büyük tematik akvaryumunun turizm açısından İstanbul’a olumlu yansımaları olacağını söyledi. Seçimden önce söz ettiği Kanal İstanbul ve yeni iki şehir projelerine de atıfta bulunan Erdoğan, “İstanbul’un şanına yakışır bir şehir kurmak durumundayız. Gecekondularda oturmak benim milletime yakışmıyor, deprem tehdidi altında konutlarda oturmak benim vatandaşıma yakışmıyor, Avrupa ve Asya yakasında olmak üzere iki adet yeni şehir ve iki adet şehir hastanesi kuruyoruz. Taksim’i yani baştan düzenliyoruz." diye konuştu.

Akvaryuma yılda 2,5 milyon ziyaretçi beklediklerini anlatan Erdoğan, “İstanbul şuanda alması gereken turisti almış değil; İstanbul’un turizm alt yapısını suretle ikmal etme noktasında çalışıyoruz, otellerdeki yatak kapasitemizi artıracağız, turistlerin ilgisini artıracak yeni eserler üretmeye çalışıyoruz. Hizmet diyerek çıktığımız bu yolda durmadan duraksamadan devam edeceğiz, Türkiye’ye 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız. İstanbul’u marka lider şehirleri arasında ilk sıralara çıkarmak için özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşları ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.“ diye konuştu.

 

CiHAN - Fotoğraf: AA 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.