Erdoğan: Allah göstermesin vatan elden gider

Erdoğan: Allah göstermesin vatan elden gider

Polislere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, polis teşkilatının bölünmesi durumunda vatanın elden gideceğini söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polis Haftası münasebetiyle davet ettiği 81 ilde görev yapan 400 polis memuruna seslendi.

KURUM İÇİNDE İMAMLAR VAR

"Hukuku dinleyin imamları değil" uyarısı yapan Erdoğan, "Kul olarak Allah'tan başka bizim hiçbir tapacak hiç  bir kulluk edecek mercimiz yoktur. Bize çalıştığımız şu devlet dairelerinde üslerimizin hukuka uygun olarak verdikleri talimatlar yerine gelir, ona ters olanlar yerine getirilmemelidir. Size hukuk açısından verdiği talimatlardır has olan. Kurumlar içinde imamlar var. Biz camilerde bilirdik ama polis içinde de varmış. Şemalarla önümüze geldi. Sonra bu imamlar tası tarağı toplayıp Türkiye'yi terk ettiler" diye konuştu.

TEŞKİLAT BÖLÜNÜRSE, VATAN ELDEN GİDER

Polisin her devrede taraf edilmeye çalışıldığını söyleyen Erdoğan, "Türkiye üzerinde oynana oyunlar üzerindeki hedeflerden biri polisler oldu. Polisler kendi için bölünmeye taraf yapılmaya çalışıldı. Bu teşkilat bir bütündür. Bu teşkilat bölündüğü anda millet bölünür, devlet bölünür, Allah göstermesin vatan elden gider. Bu teşkilatın önemli bu denli önemlidir. Aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerimizdir" dedi.

POLİS İÇİNDE ÖRGÜTLENDİLER

Kurunun yanında yaşın da yandığını söyleyen Erdoğan, "Son olarak paralel örgüt polis içinde örgütlendi. Bu bölmeye örnek paralel yapıdır. Polis içinde mensupları çıktı. Ülkesine ve milletine ihanet edecek şuursuzlar yüzünden hiçbir polisimizin rencide edilmesine razı olamam. Ama gel gelelim ki kurunun yanında yaş da yanıyor" ifadelerini kullandı.

ARKANIZDA CUMHURBAŞKANI VAR

Erdoğan, "Yargıda, üniversitede, poliste de aynı sorun yaşanmıştır. Buradan tüm polislerimize sesleniyorum. Sizin arkanızda millet var, devlet var, hükümet var, Cumhurbaşkanı var, rahat olun. Bunlar Savcımızın şehit edilmesi olayında gerçek yüzlerini gösterdiler. Birinci saatte de yapılabilirdi ama yapmadık. Görüşmelerle Mehmet Selim kardeşimizi kurtarabilir miyiz diye mücadele ettiler. Ben o operasyondaki kardeşlerimi tebrik ediyorum. Milletimiz ile polisimiz arasına nifak tohumu ekenlere fırsat vermeyeceğiz" dedi.

BUGÜN İMZALAYACAĞIM

Erdoğan, "İç Güvenlik Yasası çıkıyor. Niye rahatsız oldular, niye rahatsız oluyorlar? Bugün büyük ihtimalle imzalayacağım. Tek dertleri var, polis güvencede olmasın. Bugüne kadar hep öyle hareket ettiler. Bu yasa polisi biraz daha güvence altına aldığı için, daha bu noktada ileriye ulaşabilmesi noktasında, onları bu rahatsız etmeye başladı" dedi.

Kaynak : Haber7

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.