Erdoğan anketi açıkladı: MHP Sınırda

Erdoğan anketi açıkladı: MHP Sınırda

Kanal 7'de yayınlanan "Başkent Kulisi"nde gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, birbirinden ilginç açıklamalar yaptı...

"AK PARTİ İKTİDAR CHP MUHALEFET MHP SINIRDA" Programda anketlerle ilgili soruları da cevaplayan Erdoğan, bu hafta içinde yapılan bir anketin sonuçlarını gazetecilerle paylaştı. AK Parti'nin şu anda açık ara önde olduğunu söyleyen Erdoğan, MHP'nin ise sınırda olduğunu savundu. İşte Erdoğan'ın elindeki o anket: "Şu anda gayet iyi gözüküyor. AK Parti açık ara önde gözüküyor. Biz birkaç anket kuruluşu ile çalışıyoruz. Bizim baştan beri yaptığımız uygulama bu. Açık ara önde gözüküyoruz. Kamu oyu yoklamaları 45-50 gösteriyor. CHP ise 25 etrafında, MHP ise sınırda gözüküyor."

İÇERİDE 27 TANE GAZETECİ VAR

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda içeride 27 tane gazeteci var yazılı ve görsel basından. Benim Adalet Bakanlığından aldığım rakamdır. Bunların hiçbirisi yazısından dolayı değildir" dedi.

Başbakan Erdoğan, Kanal 7’de yayınlanan "Başkent Kulisi Özel" programına katılarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı Erdoğan, bir soru üzerine "içeriye alınan" gazetecilerin terör örgütleriyle bağlantıları olduğuna dikkati çekti ve bu gazetecilerin silahla yakalandıklarını ve evlerinde kaçak silah bulundurduklarını söyledi.

Erdoğan şöyle devam etti: "Bunların yanında özellikle yine üye oldukları örgütler var. Bunlar terör örgütleri, suç örgütleri diyeceğim şeyler, çok daha farklı şeyler.

Bunlardan dolayı özellikle de yargının diğer elindeki tutukluların dosyalarına iddianameler hazırlanırken ortaya çıkan belgelerden bunlara ulaşılmış vaziyette.

Bunun neticesinde de bunları arzu etmezdik ama önce göz altına alındılar. Mahkeme bunlarla ilgili tutuklama kararı verdi. Ama her zaman söylüyorum; yargı bu noktada süratli çalışmak suretiyle bir an önce kararını vermeli diye inanıyorum.

Tabi, Batı niçin bu olaya böyle bakıyor derseniz; bu gazetecilerin çalıştıkları gazeteye yazdıkları veya televizyonların bunların yayınlarını izlemek suretiyle, onların ağzıyla aynen onlar da hükümete saldırıyorlar. Biz kendileriyle konuştuğumuzda, gazetelerden batıda yansıyanlar, bunun üzerinden değerlendirmelere bakarak diyelim ki rapor hazırladılar.

Batıda darbeci veya darbecilere destek veren gazeteciler yok. Ama Türkiye’de darbeye destek verenler var. Hükümetimi veya hükümetimizi indirmek için gayret sarfedenleri biliyoruz." Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Nasıl başlıklar attıklarını biliyoruz. Türkiye bunlara yaşarken Batı bunlara karşı zaman zaman çok duyarlı oldu. Ama zaman zaman da çok sessiz kaldı.

-SÖZLEŞMELİ PERSONELİN KADROYA ALINMASI- Başbakan Erdoğan, sözleşmeli personelin, özellikle öğretmenleri de kapsayacak şekilde kadroya geçirilmesi konusunda seçim öncesi bir çalışma yapılıp yapılmadığına ilişkin soru üzerine, bu konuda yaklaşık bir ay önce bir çalışma başlatıldığını belirtti.

Bu çalışmanın Milli Eğitim Bakanlığı’nda başladığını, sonra Sağlık Bakanlığı’nda da ihtiyaç olduğunu gördüklerini ifade eden Erdoğan, "Sonra dedik ki, ’Sadece Milli Eğitim, sadece Sağlık olmaz, arkadaşlar bunun genelini çalışsınlar. Eğer yetiştirebilirseniz seçim öncesi açıklarız ama yetiştiremezseniz artık seçim sonrası bunun adımını atarız’ dedik. Sözleşmeli personel konusunu da bu şekilde çözeceğiz" diye konuştu.

-SPOR- Erdoğan’a, milli futbolcu Nuri Şahin’in İspanyol kulübü Real Madrid ile 6 yıllık sözleşme imzalaması ve Süper Lig’deki Fenerbahçe ile Trazonspor arasındaki şampiyonluk yarışını nasıl değerlendirdiği de soruldu.

Bu yıl ligin çok çekişmeli geçtiğini hatırlatan Erdoğan, "Görünen o ki, son haftaya kadar bu iş gidecek ama bu hafta da her iki başarılı kulübümüz kendi sahalarında oynayacaklar. Gerek Fenerbahçe gerek Trabzon, ikisi de gerçekten sevdiğim iki kulüp. Fenerbahçe benim tuttuğum takım. Trabzon’u da özellikle sevmek zorundayım. Çünkü torunum Trabzonlu. Trabzon’un hastası. Tabii hemşehrilerimin takımı. Rize, Trabzon yan yanayız. Onun için bunlar bizim uşaklar" değerlendirmesini yaptı.

Trabzonspor ve Fenerbahçe’den hangisi şampiyon olursa olsun üzülmeyeceğini dile getiren Erdoğan, "Trabzonspor gerçekten başarılı bir performans ortaya koydu. Fenerbahçe ikinci yarıda bir performans ortaya koydu, başarılı olarak. Buraya kadar geldiler. Temenni ederim ki, ikisinde de başarılı olan, iyi olan inşallah kazansın. Ama en çok sevindiğim, ikisi de bizi Şampiyon Kulüpler’de bizi temsil edecekler" görüşünü dile getirdi.

"Burada bir müjdeyi vereyim. Trabzon’un Avni Aker Stadı’nı, yaklaşık 6-6,5 trilyon lira yatırım yapmak suretiyle Şampiyon Kulüpler’e yetiştireceğiz.

Çünkü şu haliyle oraya maç vermiyorlar" diyen Erdoğan, bu arada Akyazı’da da Trabzon’un stadını yapacaklarını kaydetti.

Burada sadece stat değil, oteller de yapmak suretiyle büyük bir kompleks meydana getirileceğini anlatan Erdoğan, bu projenin bu sezona yetişmeyeceğini, ancak bundan sonraki sezonda Trabzon’un stadına kavuşacağını vurguladı.

Erdoğan, şu anda Gençlik Oyunları için Trabzon’un adeta spor komplekslerinin olduğu bir şehir haline geldiğini söyleyerek, "Olimpik yüzme havuzlarından tutunuz, kapalı spor salonlarına varıncaya kadar. Bütün bunlarla beraber gençlik oyunlarıyla alakalı şeylerin hepsini hemen hemen bitirdik.

Bununla da Trabzon, spor oyunlarıyla ilgili şehrimiz haline geldi İzmir’den ve Erzurum’dan sonra. Yeni bir adımı da Mersin için atıyoruz. Mersin’i Akdeniz Oyunları için hazırlıyoruz" diye konuştu.

Seçim yoğunluğu için özel bir sağlık programı uygulayıp uygulamadığının sorulması üzerine ise Erdoğan, "Her sabah evden çıkarken yarım bardak ılık suya bir kaşık kestane balı koyuyorum. Bu hem mide için çok iyidir hem de ses telleri için de iyi geliyor" dedi.

-ÇOCUKLARININ SİYASETE GİRMESİ- Kızı Sümeyye Erdoğan’ın sık sık kendisine eşlik etmesi hatırlatılarak, "Kızınız siyasete girmeyi düşünüyor mu? Girerse siz nasıl bakarsınız?" sorusuna Erdoğan, "Kişisel olarak ilkem şu, ben bu makamda olduğum sürece, çocuklarımın parlamento veya yerel makamlar için görev almasına hiçbir zaman sıcak bakmam" cevabını verdi.

Erdoğan, şu anda oğlunun siyasete yönelik muhabbeti olduğuna, ancak ticarete de muhabbeti olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: "Zaten şu anda kendisinin doktorasını bitirme dönemi. Mezuniyet tezini hazırlıyor. Zaten böyle bir dönemde böyle bir gayretin içerisine girmelerine gerek yok. ’Think Tank’ kuruluşlarının içerisinde kızlarımın her ikisi de çalışabilir. Zaten çalışacaklar, kendilerini ona hazırlıyorlar veya parti teşkilatlarının içerisinde oğlum görev alabilir. Vakıf kuruluşlarında görev alabilirler. Yani insanoğlu için yapabileceğimiz çok şey var, alanlar çok. Gidip her yerde bu hizmetler verilebilir. İnanıyorum ki çocuklarım babalarının bu tavsiyesine uyarlar." Erdoğan, program sonunda gazetecilerin, "Bu akşam belli oldu ki, Bilal Erdoğan için siyasetin kapısı aralık. Ama Sümeyye Hanım için henüz bu vize çıkmamış" şeklindeki yorum üzerine ’Yok, zaten kızım istemiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.