Erdoğan: Artık açılım maçılım yok

Erdoğan: Artık açılım maçılım yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KANALTÜRK'te gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KANALTÜRK Ankara Temsilcisi Faruk Mercan moderatörlüğünde, gazetecilerin sorularını cevaplandırıyor...

"Terör örgütü bölgenin kalkınmasını istemiyor, baraj yapıyoruz buraya koyduları isim 'Terör barajı' varmı böyle birşey, orada istihdam edilecek insanlar var, bunların ne yapmak istediği belli değil tek şeyleri var, akıbeti meçhul olan insanları öldürmek, huzursuz bir ortam meydana getirmek ve bölgenin kalkınmasını engellemek. Şuanda Güneydoğu Anadolu bölgesi diğer bölgelerimize göre geride kalıyorsa bunun tek sebebi var sadece devlet giriyor bu bölgeye, hastanesi, okulu, tarımı ile giriyor diğer alanlardan biz çekileceğiz dedik biz, diğer alanlara özel sektör girsin' dedik aksi takdirde bunlar onuda yaparlar. İki tane Hakkari'de hastanenin açılışını yapıyoruz bunlar o konuda da insanları tehdit edecek kadar nasipsizler.

"AÇILIM OLAYI YOK, MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK PROJESİ VAR"

Biz salt olarak bu işin askerle, polisle olmayacağını hep açıkladık, hukuk içinde, demokratik parlamenter sistem inancıyla, sosyo politik, sosyo ekonomik bunları yapmak suretiyle mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu işin üzerine hep gideceğiz ve bizim tabii ki açılım felan olayımız yok, milli birlik ve kardeşlik projemiz var bu projeyle aynen devam edeceğiz."

Ayrıntılar geliyor...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.