Erdoğan: Asker polis bundan sonra gerekeni yapacak

Erdoğan: Asker polis bundan sonra gerekeni yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KTÜ'nün akademik yılı açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin akademik açılış yılında bir konuşma yaptı. Erdoğan'ın gündeminde, Kobani nedeniyle Türkiye'de yaşan olarlar var, Suriye ve IŞİD var.

Tüm bunların yanında Erdoğan, sokak olaylarıyla mücadelenin güçlendirileceğini ifade ederek "Artık ne polisimizin ne askerimizin kalkanla bu işin önüne geçmesi mümkün değil. Gereği neyse askerimiz de polisimiz de bundan sonra onu yapacaktır." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları;

ÜNİVERSİTELERİMİZ ARTIK BAŞÖRTÜSÜYLE DEĞİL BİLİMLE İLGİLENİYOR

"Üniversiteler çatışmalarla, yasaklarla, kısıtlamalarla, ikna odaları ile gündeme geliyordu. İdeolojik saplantıların adete merkezi gibi gündeme geliyordu. Şimdi özüne uygun birer akademik merkez halini aldı. Aslı vazifesi olan eğitim ve bilim yuvası olması için çalışıyoruz. Askeri ve sivil bürokrasi kendi alanına yoğunlaştıkça Türkiye ekonomisi büyümüştür. Artık başörtüsü ile sakalla, bıyıkla değil eğitimle ilgilenen üniversitelerimiz var.

ESKİ TÜRKİYE'DE BELLİ ZÜMRELER KAZANIYORDU

Eski Türkiye'de belli zümreler kazanırken millet hep kaybediyordu. Yeni Türkiye'de millet kazanırken kaos lobisi, faiz lobisi, kan lobisi kan kaybetmektedir. Son günlerdeki şiddettin nedeni asla ve asla Kobani değildir, eski Türkiye'yi diriltme çabasıdır. Gerek IŞİD tehdidine gerek PKK terör örgütünün tehditlerine direnen ülke Türkiye'dir. Havadan bombalamakla bu işi çözemezsiniz. Biz bunları söyledik karadan mücadele etmedikçe bu IŞİD bitmez. Suriye'de devlet terörü var bunun başı da katil Esed'tir. Muhalefet bunu korumak için farklı öneriler sunmakta.

POLİS ASKER BUNDAN SONRA GEREĞİNİ YAPACAK

Bölücü terör örgütü bu işin baş sorumlusudur. Yani o çocukların eline molotofları verenler, taşları verenler bunlarla beraber hatta silahı verenler, işte polisimizi, polislerimizi şehit edenler ortada. Bütün bunlara karşı polisimiz ne yapacak, hala kalkan mı tutacak? Kusura bakmasınlar, kimse de bu konuda bize akıl vermesin. Artık ne polisimizin ne askerimizin kalkanla bu işin önüne geçmesi mümkün değil. Gereği neyse askerimiz de polisimiz de bundan sonra onu yapacaktır."

 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.