Erdoğan Ayasofya'yı bir şartla açacak

Erdoğan Ayasofya'yı bir şartla açacak

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması yönündeki sesler her geçen gün çoğalıyor. İşte bu soru Başbakan Erdoğan'a soruldu.

Başbakan Erdoğan, Sultanahmet'in dolması halinde Ayasofya'yı ibadete açabileceklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam kampının ikinci gününde milletvekillerinin sorularını cevapladı. AK Parti'nin Kızılcahamam kampı kulisleri Bugün gazetesinde Çetin Çiftçi imzasıyla yer aldı.

Başbakan Erdoğan'a sorulan sorular arasında Ayasofya'nın ibadete açılmasına ilişkin bir çalışma olup olmadığı da vardı.

Erdoğan bu soruya, “Sultanahmet çok boş. Sultanahmet dolarsa Ayasofya’yı da gündeme alabiliriz” şeklinde cevap verdi.

AÇILMASI İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Ayasofya Müzesi'nin yeniden Cami olarak ibadete açılması için geçtiğimiz ay imza kampanyası başlatılmıştı. Anadolu Gençlik Derneği Adana Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Sanca düzenlediği basın toplantısında Ayasofya’nın Fatih Sultan Mehmet’in bir emaneti olduğunu ifade ederek, “Ayasofya bizim derdimiz, bizim içtiğimiz su, yediğimiz yemek, hatta aldığımız nefesimiz gibidir” dedi.

YUNANİSTAN TAKİPTE

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos, Ayasofya Müzesi'nin, camiye dönüştürülmemesi için yakın takipte. Altın Şafak (Hrisi Avgi) Milletvekili Hristos Pappas'ın, Yunan Hükümetinin, Ayasofya Müzesi'nin camiye dönüştürülmemesiyle ilgili ne gibi önlemler almayı düşündüğüne ilişkin sorusunu yanıtlayan Avramopulos, şunları söylemişti:

''Türkiye'nin, topraklarında bulunan Hristiyan mabetleriyle ilgili politikasında gelişmekte olan geriye dönüş, sadece özellikle tarihi ve siyasi önemi bulunan mabetlerin korunması ve saygı gösterilmesiyle ilgili ilke ve değerlerle bağdaşmamakla kalmayıp, aynı zamanda Türkiye'nin, zaman zaman açıkladığı dinlere saygı ve kendisinin öncülük ettiği Medeniyetlerin İttifakı'nın ruhuyla da doğrudan tezat oluşturacaktır.''

1500 YILLIK ABİDE

Bizans İmparatoru 1. Jüstinyen tarafından M.S. 537 yılında İstanbul'a inşa ettirilen, Fatih Sultan Mehmed'in 1453'te İstanbul'u fethetmesiyle camiye çevrilen ve cumhuriyetin ilanından sonra 1935 yılında Atatürk'ün emriyle müze olarak kullanılmaya başlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.