Erdoğan Baykal'a saydıkça saydı

Erdoğan Baykal'a saydıkça saydı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grubu'nda CHP lideri Deniz Baykal'a yüklendi. Erdoğan Çorçil olayından girdi, 23 Nisan'la bitirdi.

Türkiye bu manzara için 32 yıl beklemek zorunda kalmnıştır. Dün bu gerçekleşmiştir.

Türkiye nihayet bunu başardı. Taksim'deki tablo Türkiye'nin çetelerle mücadelesinin bir esridir. Hukuk dışı örgütlerle mücadelesinin bir eseridir. Aynı tabloyu Nevruz'da gördük. Tıpkı 1 Mayıs gibi kardeşliğimizi pekiştiren ufak bazı olayların dışında olgunlukla neticelendi.

 

Türkiye artık korkuları üzerinden atmakla kalmyıor. Türkiye 1977'yi Sİvas olaylarını Gaiz olaaylarını sorgular birhale geldi.

Çorum'u Maraş'ı Sivas'ı kana bulayan zihniyet ile Danıştay'ı kana bulayan zihniyet arasında farkyoktur.

İsimler farklı olabilir ama her birinin nihayi amacı türkiye'nin kardeşliğine birliğine bütünlüğüne katletmektir. Türkiye'nin büyümesinden kalkınmasından demokratikleşmesinden rahatsızlık duyanlara sesleniyorum. Başaramayacaksınız. yakın tarihte uygulamaya konulan senaryolar gün yüzüne çıkıyor.

Taksim'in 32 yıl kapalı kalmasını sağladınız ama 32 yıl sonra memur işçiyle orada kucaklaştı.

Ben Türkiye'nin bu oyunları bu senaryoları görmesini istiyorum. O kirli odakları herkesin iyi tanımasını isityorum. Başımızı öne eylemeceğiz arkadaşlar.

Türkiye'nin düşmanlarını asla sevindirmeyeceğiz. Düşmana inat birlik ve bütünlüğümüzü muhafaza edecek Allah'ın izniyle aydınlık yarınlara yürüyeceğiz.

Türkiye'yi bu günlere kavuşturan sizleri siz kardeşlerimi AK PArti hareketini tebrik ediyorum. Her birinizi kucaklıyorum.

Sizler Türkiye'nin bir dünya ülkesi olmasının mimarısınız. Türkyie'nin dünyanın en büyük 17. ekonomisi olmasının mimarlarısınız. Sizler 11.373 kilometre yolun hızlı trenin 63 üniversitenin mimarlarısınız. Ama en önemlisi bu ülkenin yeniden umuda kavuşmasının huzura istikrara kavuşmasının mimarlarısınız. Türkiye bugün bazı şeyleri sorguluyorsa Türkiye bugün çetelerle mücadele ediyorsa demokrasi için üyreğini ortaya koyuyorsa bu tartışmasız sizlerin eseridir.

Anayasa değişikliği sürecinde gösterdiğiniz performanstan dolayı her birinize tek tek şahsım ülkem aziz milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

Bu aziz millet kim ne derse desin uyuyorsunuz şöyle yapıyorsunuz ne derlerse desinler bu meclis istediği zaman ne kadar çalışır bu süreçte gördük. Sizlere yeniden kutsal bir emanet yükledik. Siz bu emanete sahip çıktınız.

Anayasa değişikliklerine katkıda bulunan hermilletvekiline Türk demokrasisinin gelişimi adına teşekkür ediyorum.

Milletimizin size verdiği yasama yetkisini taşımayı gtösterdiniz.

Bu millet emanetine sahip çıktığınız için sizden razıdır. O emanet üzerinde hiç bir iradeyte boyun eymediğniz için inanıyorum ki bu millet sizden razıdır.

AK Parti milletin kurduğu bir partidir. Bu parti millete mal olmuş milletin iradesiyle var olmuş bir partidir. AK Parti'nin rotasını millet çiziyor.

9 Yıldır AK Parti'den farklı beklentileri olanlar her seferinde hayal kırıklıkları yaşadılar. AK Parti'nin milleti yüzüstü bırakmasını bekleyenler hayal kırıklığına uğradı. Yeterki milletimizin umudu sönmesin.

Kendisine oy verenlerin çağrılarına kulak tıkayan muhalefete karşı siz Türkiye'nin yükünü omuzladınız. Siz 73 milyon karşısında bu imtihandan başarıyla çıktınız. Sizlerden sadece oy verenler değil oy vermeyenler de razıdır.

Gelecek nesiller de sizleri bizleri hayırla yad edecektir. Ak ile kara 10 günlük maratonda güneş gibi belirgin hale gelmiştir. Kimin çözümden yana kimin sorunlardan yana olduğu belli olmuştur.

Demokrasiyi isteyenler belli olmuştur. Sorunu yöneten zihniyete destek çıkanlar belli olmuştur. Anayasa değişikliği çağrısı sağır duvarlarda yitip gitmiş o muhalefet kendi arkadaşlarıunın hür iradelerine ipotek koyacak kadar sağduyularını yitirmiştir.

Süreci yavaşlatmak için şahsımla ilgili gensoru önergesi verdiler. Hayatım boyunca gördüğüm en boş en hazırlıksız gensoru önergesi verdiler.

Bu konuda arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Anayasa değişikliği taslağı duyurulduğundan itibaren bize karşı nifak girişiminde bulunmaya başladılar. Tek bir alternatif öne sürmeden gerekçe gösteremeden karşı çıktılar. Madem haklısınız neden milletvekillerinin hür iradesine ipotek koyuyorsunuz. Madem bu taslağa AK Parti Anayasa'sı dedniz. Neden vekillerin oy kulübelerine gidip hayır oyu kullanmasını engelliyorsunuz. Kendi arkadaşlarınıza dahi neden güvenemiyorsunuz?

 

İnanıyorum ki Türkiye'nin demokrasi tarihinde kendi arkadaşlarına inanmayan böyle bir süreç yaşanmadı. Gitsin hayır oyu versin. Buna bile güvenemiyorlar. Diğer bakıyorsunuz hangi oyu verdiğini anlamakl için iskantayı getir diyor. Anlayış bu.

Canikli ifade etti. Kulübenin içine gireceksiniz oyunuzu kullanacaksınız. Gelin orada oyunuzu hayırlısıyla atın. Devamlı arayış içindeler. Bunlar birbirlerinin arkasına takipçi koydu. Herşey kameraların önünde oluyor. Çok hoşlanıyorsunuz ya kameralardan onların önünde oluyor. Kim nasıl hareket ediyor ortada. Oy kullanmak için kulübeye kadar gelemiyorlar ama kontrol için gelebiliyorlar.

Sadece konuşmayın gelin oyunuzuda kullanın. Ama kulübeye girin. Hayır diyecekseniz deyin. 10 gündür sürekli yoklama istiyorsunuz. Önerge veriyorsunuz. Bu konuşmalarda derde deva bir görüş ortaya koydunuz mu? Muhtevaya yönelik ne söylediniz? Milleti aydınlatmaya yönelik ne söylediniz?

Bİraz yorulun da maddelerle ilgili önerge verin. Ama dikkat edin verdikleri önergenin maddelerle alakası yok. Uydurdukları hayali şeyler var.

Enerjide neler yapıldı. AK parti iktidarı ulaşılmayan köylere nasıl ulaştı benim halkım bunu biliyor.

Bunlar kendi gerekçelerine kendileri inanmadığı için arkadaşlarına inanamıyor. Öyle ki ülkelerinin Anayasa'sına inanamayıp hariçten gazel okuyanların gazellerine inanıyorlar.

Meclis iradesini sürekli mahkemelik haline getirmek millet iradesine katlanamamaktır. Demokratik bir siyasete yakışır mı? Cumhurbaşkanı'nın onayının ardından derhal Anayasa Mahkemesi'ne gideriz diyor.

Artık Anayasa Mahkemesi Anamuhalefet Mahkemesi haline geldi.

İşte en son kamu güvenliği kararını Anayasa Mahkemesine taşıdılkar. Teörrle mücadeleyi bile kaldıramıyolar. Güç birliği yapmak için adım atıyoruz. Terörle mücadelede birlik olmaya çalışıyoruz bunu kaldıramıyorlar.

Bunun altında ne arıyorsunuz? Bundan neden rahatsız oldunuz? Demokratik açılımın iki amacı var diyoruz. Birincisi demokratikleşme ikincisi terörün son bulması.

Bu adım terörün son bulması ve demokratikleşme çabalarının hız kazanması için koordinasyon eksenin e toplanması içindir.

Uğurlar olsun. Siz mahkemeye gidersiniz. Biz barışa.

İşte AK Parti'yle CHP arasındaki fark budur. CHP lideri her yolla mücadele edeceğini söylüyor.

İlla Hitler'e benzetecek bir siyasi figür arıyorlarsa kendi genel merkezlerindeki eski genel başkan fotoğraflarına baksınlar. Kendisine büyük şef dedirten başkanın hitler bıyığının altından gülümsediğinniş göreceksiniz.

Eğer CHP lideri kendisine Hitlerden örnek arıyorsa Çanakkale savaşına baksın. Tarihin her döneminde her yerde başarısız olan bedel öder. Bunun nadir örneklerinden biri CHP'dir.

23 Nisan törenlerinde bile çocuğa koltuğunu bırakamayan CHP ortada. Bir siyasi parti böyle mi olur. İktidara gelmeyi hedef edinmiş bir isyasi parti asla böyle itirazlarda bulunmaz.

Bu ne perhiz bu ne lahan turşusu. İktidara gelemeyeceklerine öyle inanmışlar ki AK Parti iktidarda diyorlar. Seçimde birinci olma hedefi koyamayan bir anamuhalefet partisi olur mu? Olur. Bİliyorlar ki böyle bir siyasi partiden hesap sorulur.

Sürekli konuştular eleştirdiler. Şimdi de konuşacaklar biz işimizi yapacağız.

2. Tur nedeniyle bu hafta zorlu bir maraton bekliyor. Aynı dayanbışma içinde nezaketle süreci devam ettireceğiz. Muhalefetin kışkırtmalarını milletimize havale ediyoruz. Sabırla her itirafa her yalana cevabımızı vereceğiz. Biz nazik bir üslup kullanacağız görünen o ki Anayasa değişikliği referanduma gidecek ve bu konuda TBMM'nin ardından son sözü aziz milletim söyleyecek. Bu gayretinizden dolayı tebrik ediyorum. Bir kez daha ülkem ve milletim adına teşekür ediyorum. Allah yolunuzu açık etsin diyor sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

 

Etiketler :