Erdoğan: Baykal'ın çayından mahrum kaldık

Erdoğan: Baykal'ın çayından mahrum kaldık

Başbakan Erdoğan, "Baykal'la görüşmeye gitmeyeceğim" dedi.

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında CHP lideri Baykal'ın 'kameralı görüşme' talebininin siyasi ahlaka ters olduğunu söyledi ve ''Kesinlikle görüşme için CHP'ye gitmiyorum'' dedi.

AB İLERLEME RAPORU
14 Ekim’de AB Komisyonu 2009 Türkiye ilerleme raporu yayımlandı. Oldukça olumlu bir rapor gördük. Son dönemde attığımız yüksek siyaset adımları Türkiye’nin rotasının değişim ve dönüşüm çizgisinde olduğunu, hükümetimizin reformlarını sürdürdüğünü gördü.

KİMSE TÜRKİYE'Yİ TESTE KALKMASIN
Azerbaycanla yaşanan Bayrak krizine değinen Erdoğan "Gündemi çok yoğun bir haftayı geride bıraktık. Çarşamba günü Azeri milletvekillerini kabul ettik. Azeri kardeşlerimizin aleyhine olacak adım atmamız söz konusu olamaz. Ancak dedikodularla aramızı açmaya çalıştıklarına şahit oluyoruz. Azeri kardeşlerimiz nifak çabalarına prim vermesinler. Azeri bayrağını Türk bayrağı giib gördük. Bu hitabım Azerbaycan halkınadır. Azerbaycan'ın çıkarlarını Türkiye'nin çıkarlarından geri tutmadık tutmayız. Kimse Türkiye'yi test etmeye kalkmasın..

BİZİM DEĞİL FIFA'NIN KARARI
Arkadaşlarımız FİFA'nın aldığı kararları uygulamaya çalıştı. Kendilerinin 3.5 yılda bu konuda ne yaptıkları bellidir. Türk dünyası ile ne yaptıkları da bellidir. Ama Azeri kardeşlerim bu tür oyunlara prim vermemeli. Asıl yaralayan ise şehitlik camiinde ve şehitlik anıtındaki Türk bayrağının kaldırılmasıdır. Bunun ne anlama geldiğini Azerbaycanlı kardeşlerimiz değerlendirecektir..

800 yıl önce kurulan esnaf teşkilatı bu ülkenin hamurunu insani değerlerle yoğurmuştur. Ahi Evran'a kulak vermeyen Türkiye ruhsuz kalır, köksüz kalır, maneviyatsız kalır demiştim.. Ahilik ilkesinde iki öğütü altını çiziyorum. Gönlünü açık tut, eliin açık tut, sofranı açık tut ve kapını açık tut. Yine diyorlar ki ahiler "Sana gelmeyen sen gideceksin." Nazla niyazla asla hareket etmeyiz. Bu ülkenin ulularına kulak veriyoruz

SANA BU HAKKI KİM VERİYOR BAHÇELİ
Bahçeli'nin kongrede yaptığı konuşmaya da değinen Erdoğan Benim güneydoğulu vekillerime hakaret ediyor. Sayın Bahçeli sizin yaklaşımınızı benimsememiz mümkün değil. Size sizin gibi karşılık da vermeyiz. Biz etnik milliyetçilik yapmayacağız dedik. Sen hem etnik milliyetçilik ve bölgesel milliyetçilik yapıyorsun. Ne demek arkadaşlarına güvenme.. Arkadaşlarımın kararkterini cibiliyetini seninle ölçmem.. Sana bu hakkı kim veriyor. Senin güneydoğuya neden gidemediğin ortaya çıkıyor. Orada neden sıralamaya giremediğin ortaya çıkıyor. Daha fazla üzerinde durmayacağım..

BAYKAL'A GÖRÜŞMEYECEK
Başbakan Erdoğan Baykal'la yapacağı görüşmeye değindi. Baykal'ın kendisinin yazdığı mektuba karşılık yer yer incitici olan bir mektupla karşılık verdiğini söyledi. "Nezaket kuralları dışında bir mektupla karşılaştım. Tüm bunları sineye çektik. Mektubun son paragrafında devlet geleneklerine aykırı şekilde görüşmenin kameralara geçirilmesi şartını gördük. Baykal başbaşa görüşmeye hazırım diyor bir taraftan da kamera şartını koyuyor. Sayın Baykal, not tutucu yanına alabilir, ses kaydı alabilir, yanına istediği bir bakanı varsa onu da alabilir ama kamera ile görüşmeleri tespit etmek siyasi ahlaka aykıdır. Bu işi yokuşa sürmektir, ipe un sermektir. Baykal kimseyle ikili görüşme yapmadı mı? Tüm görüşmelerine kameralar önünde mi yapıyor. Şu ifadeye bakın "Kapalı kapılar arkasında görüşme yapamayız." Sizin kapılarınız hep açık mı duruyor sayın Baykal.. Madem bu kadar TV meraklısı odasını 24 saat kamerayla izletsin.. Partililer de genel başkanı 24 saat izlesin. dedi. Ve Erdoğan Baykal'la görüşmeyeceğini söyledi. "Belki bir çayını içecektik ondan da mahrum kaldık" dedi.

DAĞDAN İNEN PKK'LILAR
Erdoğan dağdan inen PKK'lılar ile ilgili olarak "O tabloyu görüp umutlanmamak mümkün mü? Ne zaman anlamlı adımlar atılsa terörden nemalanan karanlık odaklar bir provokasyon hazırlığına girişiyor. Türkiye'de iyi şeyler oluyor. Umut verici gelişmeler oluyor. Tabii nereden baktığınız çok önemli. Neden bu coşkuyu milletle paylaşmıyorlar. Siz sürecin dışına sevk eden nedir? Tek başımıza da kalsak milletimin desteği ile sonuna kadar gideceğiz. Biz bu işi partiler üstü mesele olarak görüyoruz. Yeter ki Türkiye kazansın.

ŞOVA GEREK YOK EVİNİZE DÖNÜN
34 kişi sınırı geçti. Son derece olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Dağdakilere çağrımı yineliyorum. Vakit yitirmeden ülkelerime dönmelerini istiyorum. Şova gerek yok. Orada gerekli muameleler yapılır. Tahrikle yapılan açıklamalar sürece zarar verir. Popülist şovlarla başka yere çekmek hiç bir amaca hizmet etmez. Legal örgütün temsilcisi illegal örgü adına konuşamaz.

Etiketler :