Erdoğan bırakacağı tarihi açıkladı

Erdoğan bırakacağı tarihi açıkladı

Başbakan Erdoğan gençleri kabul ettiği törende konuştu. Erdoğan, nüfus konusunda yakın gelecekte Türkiye'yi bekleyen tehlikeyi anlattı, siyaseti bırakacağı tarihi açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gençleri kabul ettiği törende konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

"Ülkemizde de nüfusun yakın gelecekte yaşlanmaya başlayacağı bir gerçektir. Bu rakamlarla sabittir. Bu ülkemiz için onulmaz bir tehdittir. Bu ekonominin bile yerine koyamayacağı bir gerçektir. İnsan olmazsa emek olmaz. İnsan olmazsa sermaye olmaz. İnsan olmazsa tüketim olmaz. İnsan olmazsa bunların hiç birinin bir anlamı yok.

Dünyanın 17. büyük ekonomisiyiz. Avrupa'nın 6. büyük ekonomisiyiz. 6 yıl önce biz 26. sıradaydık. 6 yılda bu noktaya geldik.

Beyaza siyah siyaha beyaz deniyor ve bunun adı da muhalefet oluyorsa o beklenen sıçramayı yapamazsınız. Bunu başarırsak Türkiye çok daha kalkınmış bir ülke olacaktır.

Hiç bir bölgemizi ihmal etmedik. Artık Güneydoğu Anadolu Bölgemizden bile birinciler çıkıyor.

İdeoloji ile bilimi yan yana getirirseniz o ülkenin gençlerine yazık edersiniz. Bilimle ideoloji bir yerde buluşmamalı. Bilimin öncelikli amacı ülkenin geleceğine hizmet olmalı.

Fikirlerin söylenmesine tahammül edemezseniz buna düşünce fikre saygı denilmez. Bunu düşünceye saygıdan nasip almamış derler. Bizim dönemimizde yaşananları bugünün gençleri yaşamamalı. Artık bilgisayarların konuşulduğu teknolojinin konuşulduğu bir çağdayız. Artık, döner bıçaklarının silahların konuşulduğu bir dünya olmamalı.

Nesilleri kurutan uyuşturucuya karşı mücadele etmeli, gençlerin uyuşturucu bataklığına düşmesinden kurtarmamız lazım. Bilim adamlarından bile bunu savunanlar çıkabiliyor. Orta öğretimde tinerciler baliciler türedi. Bunlara karşı mücadele etmeliyiz. Aksi halge geleceğimizi kaybederiz.

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile işsizliğin sıfır olduğu bir ülke yoktur. Bugün dünyanın en gelişmiş ülkesi Amerika'dır. Orada bile yüzde 9'lara dayanmıştır. Bizde de durum yüzde 16.1'e ulaştı. Ben bunun 2 ay içerisinde azalmaya başlayacağını düşünüyorum. Uluslarası gelişmeler maalesef bizi de etkiledi.

Mesela hemşirelik alanında Türkiye'nin büyük bir açığı var. Ancak Sağlık Meslek Liseleri'nin önü kapandığı için bu alanda ciddi bir açık sözkonusu olmuştur.

Türkiye ve dünya gündemini yakından takip edin. Teknolojiyi yakından takip edin. Dil öğrenmekten, değişik spor ve sanat dallarına eğilmekten asla kaçınmayın. Büyük düşünün . Büyük düşündüğünüz doğrultuda hedeflerinizde o kadar büyük olacaktır.

Geleceği kurtarmakla dertlenin. Fatih 21 yaşında bir çağ açın bir çağ kapattığını söyler dururuz. O dönemde batı dillerini ve bilimi nasıl takip ettiğini nasıl eğitim aldığını araştırınca bunun nasıl mümkün olduğunu anlamak çok daha kolay oluyor.

Ülkemizde 25 yaşında milletvekilliği konuşulmaya başlayınca bizi eleştirdiler, "çoluk çocuğu parlamentoya mı dolduracaksınız" dediler. Biz bir şeyleri yıkmak için bunu yaptık. Antalya Kepez belediye başkanım 29 yaşında. Gelecek dönem bizim milletvekili adaylarımız gençler olacak. 

Benim bu dönemden sonra bir dönem daha hakkım var. Bundan sonra gitmem gidemem ayrılmak zorundayım. Aynı şekilde genel başkanlık için de 5 dönem hakkım var. Ondan sonra bırakmak durumundayım.

Onun için eğitime ve gençliğe çok büyük önem vereceğiz.

Erdoğan'ın gençlere son tavsiyesi İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'dan oldu:

İhtiyar amcanı dinler misin, oğlum, Nevruz?
Ne büyük söyle, ne çok söyle; yiğit işde gerek.
Lafı bol, karnı geniş soyları taklid etme;
Sözü sağlam, özü sağlam, adam ol, ırkına çek."

Etiketler :