Erdoğan: Bize kan ağlatıyorlar

Erdoğan: Bize kan ağlatıyorlar

Erdoğan, "Siz adım atıyorsunuz, yargı pat karşınızda... Ciğerlerimize kadar bize kan ağlatıyorlar." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hükümet'in ve belediyelerin bazı projelerinin yargı engeline takıldığına işaret ederek, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) örneğini verdi. AKM'nin yeniden yapılması girişiminin mahkeme kararıyla engellendiğine vurgu yapan Erdoğan, "Siz adım atıyorsunuz, yargı pat karşınızda... Ciğerlerimize kadar bize kan ağlatıyorlar." dedi.

Yenilenen Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile çok sayıda sanatçı ve yazarın katılımıyla açıldı.

Açılışta konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin yapımı öncesinde gerçekleştirilen protesto gösterilerini hatırlattı.

Erdoğan, "Biz burada inşaata ilk kazmayı vurduğumuzda, inanın bana da başkanıma da kazmayı vurdular. Çünkü, ne söylüyorsak kabul edilmiyor, inanılmıyordu. Sanki biz Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ni yere gömüyorduk. Halbuki durum böyle değildi. Neler söylemediler ki. Buraya cami inşa edeceğimizi bile iddia ettiler. Sanki biz tiyatro düşmanıyız. Ben 1994 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. Bizden öncekilere bir bakın, kaç tane tiyatro sahnesi inşa etmişler? Sanki biz görsel sanatlara karşıyız. Anadolu yakasında Ümraniye'de ilk tiyatro sahnesi Haldun Alagaş'ta yapıldı. Bizim sanata karşı düşmanlığımız olamaz, tam aksine bunu yaygınlaştırırız. Türkiye genelinde tüm tiyatroları yıktığımızı, hepsini kaldıracağımızı söylediler. Böyle bir yaftayı yakıştırmaya, bizimle ilgili böyle bir imaj oluşturmaya kimin hakkı var. 'Tiyatroyu yıkım yerine cami yapacaklar' şeklindeki iddianın neresine cevap vereyim? Bu iddiaları, iftiraları düzeltmeye kalksam bu ülkede taş üstüne taş koyamayız. Çok enteresandır; bu eser yapıldı. Türkiye'de bir ilktir, bu kongre merkezi 11 ayda yapıldı." şeklinde konuştu.

Cemil Topuzlu Sahnesi'nin üstünün kapatılacağını vurgulayan Erdoğan, "Şimdi de Cemil Topuzlu'yu da yapıyoruz. Belli bir mevsimde hizmet vermesini fizbl bulmuyoruz. Cemil Toppuzlu'nun üzerine mobil olarak kapatalım, kışın da kültürel etkinlikleri yapabilelim. Sadece 4-5 ay olmasın. Bütün yıl boyu orada da kültürel etkinlikler yapılsın. Cemil Topuzlu'yu 4 mevsim çalışabilir hale getireceğiz." diye konuştu.

Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yeniden yapılması konusunda bir takım engeller olduğunu söyleyen Erdoğan, "Daha enteresanını söyleyeyim; Kültür Bakanımızla dertleştik. Çözemediğimiz bir sorun var. Nedir o? AKM. Halkımızın arasında şöyle bir referandum yapılsa kimse şu anki AKM'nin durumundan memnun değildir. Otopark sorunundan içindeki yapısına kadar bu şekilde kullanımsız bir eser olamaz. Biz ne dedik? AKM'nin arkasında, yanında alanlarımız var. Burayı yıkalım, yerine yanındakilerle beraber Taksim'e yakışacak dev bir eseri inşa edelim dedik. Ona da inanmadılar, 'yok dediler, yapmayıp böyle bırakacaksınız' dediler. Yav arkadaş, ben ülkemin düşmanı mıyım? İnsanımızın düşmanı mıyım? Biz millete efendi olarak değil, hizmetkar olarak geldik. Eğer başladığımızda biz bu adımı atabilseydik 2010 açılışına orayı da yetiştirebilecektik. Siz bir adım atıyorsunuz, yargı tam karşınızda. Tabi yargı benim bu ifadelerime kızacak, biliyorum. Niye? olamaz. Yav niye olamaz? Bunu nedenini söyleyin. Proje ise proje, hizmetse hizmet, bu yapılacak, niye olmasın? Ülkeye hizmetse ülkeye hizmet. Bunu biz ülkemiz için yapıyoruz. Ciğerlerimize kadar bize kan ağlatıyorlar, kan. Bunu yapmaya hakları yok." ifadelerini kullandı.

Etiketler :