Erdoğan bu kez aydınlara çaktı!

Erdoğan bu kez aydınlara çaktı!

Başbakan burnundan soluyor hem de çok kızgın! Önce aydınları eleştirdi ardından da muhalefeti...

Türkiye Milli Kültür Vakfı'nın 40. yılı kapsamında İstanbul'da düzenlenen toplantıya katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aydınları eleştirdi.

Aydınların toplumun değerlerinden uzaklaştığını savunan Erdoğan, ''Geçmişte yaşadığımız ve bugün yaşamakta olduğumuz birçok meselenin temelinde aydınlarımızın ve onlarla birlikte yönetici kitlenin kendi öz değerlerinden ve milletin hassasiyetlerinden kopuşunun etkili olduğunu belirtmek durumundayım'' dedi.

“Adına her ne derseniz deyin, ister Kürt meselesi, ister doğu ya da Güneydoğu Anadolu meselesi” diyen Erdoğan, “Bakıyorsunuz aydınlarımız uç noktalara savruluyor. Siyaset ve siyasetçi ister istemez bu iklimden etkileniyor. Çünkü o da rant peşinde. Rant denilince sadece akla para gelmesin. Siyasetin de bir rantı var. Onun peşinden koşanlar da var” şeklinde konuştu.

Türkiye'deki muhalefet anlayışını da eleştiren Başbakan Erdoğan, "Ortaya koyduğumuz samimi irade, anlamsız, fikri, entelektüel ve hatta hissi temelden yoksun bir muhalefetle karşılanıyor.

Milliyetçiyim diye muhalefet edenler, millet ve milliyet tasavvurundan yoksun, sosyal demokrat olduğunu iddia edenler, dünya gerçeğinden sosyal demokrasinin fikri temelinden yoksun. Mukaddesatçıyım diyenler manevi geleneğin irfan ve hikmet anlayışından yoksun" ifadelerini kullandı.

Etiketler :