Erdoğan: Çıkar şebekelerinin oyunlarına alet olmayın

Erdoğan: Çıkar şebekelerinin oyunlarına alet olmayın

Başbakan Erdoğan Kutlu Doğum programında konuştu. Dinde samimiyetin önemine vurgu yapan Erdoğan, cemaate seslenerek; ''Çıkar şebekelerinin oyunlarına alet olmayın'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Sinan Erdem Spor Salonunda düzenlenen Kutlu Doğum programına katıldı. Erdoğan burada önemli açıklamalarda bulundu.

 

Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Siyaset, eğer kalpteykiyle dildekini samimiyet köprüsüyle birbirine bağlayabiliyorsa hakka ve halka hizmettir. Adalet, eğer vicdan ile hak arasındaki samimiyet köprüsünü tesis edebiliyorsa adalettir. Devlet, kendisini var eden insan ile arasında bir samimiyet köprüsü imar edebiliyor, yani insanı yaşatarak insan için ayakta kalabiliyorsa adil bir devlettir.

O MEDYA DÜRÜST MEDYADIR

Medya, dedikoduyu değil, iftirayı değil, söylentiyi değil, kalpte olanı, yani hakkı manşetine taşıyabiliyor, gerçekle harf arasında samimiyet kurabiliyorsa dürüst medyadır. Kitap, kalptekini yazıya dökebildiği, gönülde olanı samimi bir şekilde beyaz sayfaya aktarabildiği ölçüde faydalıdır. En önemlisi de alim, kalbini keşfedebilmiş, kalbine bilgi kadar aşkı yerleştirebilmiş, kalbini Rabbiyle tanıştırarak nefsini tanıyabilmiş, gönlü ile dili, tavrı, edası arasında samimiyet ihdas edebilmiş kişidir"
dedi.

Samimiyet köprüsü yıkılırsa gönül ile dil arasındaki bağ kopar. Samimiyeti yeniden tesis etmemiz gerekiyor.

Toplumlar bazen fetret dönemi yaşarlar. İnsanın kalbi toplumun kalbidir. O insanların imanları silinmedikçe kopuş yaşamazlar. 

ALLAH'TAN BAŞKASINA KULLUK EDEN KAYBETMİŞTİR

İnsanımızın ihlasını samimiyet duygusunu isitismar edenler kalpleri çöle asla çeviremeyecekler. Peygamber Efendimiz din nasihattir diye buyuruyor. Gerçek bir Mü'min için Allah, onun kitabı ve onun Rasulü yeterlidir. Allah'tan başkasına kulluk eden kaybetmiştir. 

Başbakan Erdoğan, "Allah'tan başkasına kulluk eden kaybetmiştir. Kur'an-ı Kerim dışında delil arayan, yolundan sapmıştır. Resul-ü Kibriya Efendimiz dışında rehber arayan, ışığı arkasında bırakmıştır. Müslümanların idarecilerinden hatta bütün Müslümanlardan samimiyetini esirgeyen, bunun yanında başka idarecilerle başka otoriterelere boyun eğen, saygı gösteren, başka Müslümanlardan yüz çeviren hem aldatan olmuş hem de aldanan olmuştur" dedi.

PEYGAMBERİMİZ RÜYAYLA İSTİSMAR EDİLEMEZ

Başka otoritelere boyun eğen aldatan ve aldanan olmuştur. Biz istismarı reddediyor, samimiyeti savunuyoruz. Allah resulü rüyalarda ve filmlerde istismar aracı yapılamaz. İnsanların mahremlerine giren, bunları kayda alan ve yayan kirli istismar şebekelerinin oyunlarına gelmemek gerekir. Çıkar şebekelerinin kirli oyunları için istismar edilen kardeşlerime sesleniyorum; Bize Allah yeter. 

BİZE DÜŞEN ŞEY SAMİMİYETTİR

Kardeşliğin bu ülke için önemli olduğuna inanıyor ve bunları samimiyetle savunuyoruz.

Kuşkusuz din Allah'ındır. Kuşkusuz Allah dinini savunacaktır bize düşense samimiyettir. Rabbim bizi samimiyet çizgisinden ayırmasın diye dua ediyorum. Rabbim Kur'an ışığından ayırmasın diye dua ediyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.