Erdoğan çok sert çıktı

Erdoğan çok sert çıktı

Başbakan Erdoğan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Uludere'de 35 kişinin ölümünün ardından 'Bu ülke bu olay üzerinden bölünmüştür' sözlerine çok sert tepki gösterdi...

Erdoğan, ''Bazı densizler çıkıyor bu olay üzerinden, 'Bu ülke bölünmüştür' diyor. Sen kimsin, kimi temsil ediyorsun, kimin adına konuşuyorsun? Siz silahlı efendileriniz ipinizi gevşetmediği sürece tuvalete bile gidemezsiniz'' dedi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, Irak sınırında meydana gelen olaya değindi. Bölgeye yapılan bir hava operasyonunun sonunda sonradan kaçakçı oldukları anlaşılan 35 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan, ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete sabır ve başsağlığı diledi.

''Bu acı hadisede en küçük bir detaya kadar adli ve idari inceleme yapılıyor, yapılacak'' diyen Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığının olaydan hemen sonra idari ve adli incelemeyi başlattığın açıkladığını, kendisinin de konuyla ilgili olarak dün bir araya geldiği Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile konuyu enine boyuna değerlendirdiğini söyledi.

Erdoğan, ''Konunun takipçisi olduklarını Genelkurmay Başkanımdan tekrar duydum, dinledim. Bu yapılan çalışmalar, gösterdikleri hassasiyet sebebiyle gerek Genelkurmay Başkanıma, gerek bölgede hizmet veren komuta kademesinin hepsine, bu konudaki hassasiyetleri sebebiyle de şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Medyaya rağmen teşekkür ediyorum. Çünkü bazı gerçekleri görüyor, biliyorum'' dedi.

Hükümetleri döneminde özellikle Silahlı Kuvvetlerin attığı bu adımları sürekli olarak halka karşı atılan adımlar gibi göstermenin, ''devlet halkı bombalıyor'' gibi göstermenin, devletin milleti ile arasındaki bütünlüğü parçalamaktan öte bir gayret olmadığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bu gayretlerin içerisinde olan bir kısım medyanın niyetlerini de gayet iyi biliyoruz. Onların da arkasında ne tür emellerin, amellerin olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bunlar aynı şeyleri bizim için de yapıyorlar. Çünkü bizim de onların istekleri istikametinde hareket etmeyen bir hükümet olmamız sebebiyle bundan çok rahatsız oluyorlar. Çünkü alıştıkları bir hükümet değiliz, farklı bir hükümetimiz. Doğrularına inanan bir hükümet olarak milletimizin geleceğini devlet-millet ikileminde devleti değil, milleti öne çıkaran bir iktidar olduğumuz için bunlarla anlaşmamız tabii ki mümkün değil.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.