Erdoğan Demireli Yerden Yere Vurdu

Erdoğan Demireli Yerden Yere Vurdu

Partisinin Batman mitinginde konuşan Erdoğan, 28 Şubat’ın yıldönümünde, farklı çıkışlar yapan Demirel'e ağır konuştu.

Başbakan Erdoğan 28 Şubat Darbesinin yıldönümünde, partisinin mitingi için Batmanlılar'ın karşısındaydı. Başbakan Erdoğan kendisini dinlemeye gelen vatandaşları, bundan tam 12 yıl öncesine götürdü. Erdoğan yöre insanına, o yıllarda kayıp silahlarla bölgede işlenen faili meçhulleri hatırlattı.

"Birileri devleti rutinin dışına çıkarıyordu. Burada raydan çıkanlar, rutinin dışına çıkanlar orada aile fotoğrafındaki efendileri için bankaların içini boşaltıyordu."

Başbakan Erdoğan, demokrasinin zor günler geçirdiği o yıllarda Batmanda kaybolan silahlar için "Devlet bazen rutinin dışına çıkabilir" diyen dönemin Cumhurbaşkanı Demirel'e sert çıktı.

"Bugün siyasi misyonlarını çetelere, vergi hırsızlarına avukatlık yapmakla izah edenler, hani var ya, hukuksuzluk yapanları, milletin ekmeğine göz dikenleri korumayı, rejimi korumakla eş anlamlı görenler var ya, evet işte öncekiler de diyordu ki, "devlet bazen rutinin dışına çıkabilir" biz hayır diyoruz. Hukuk devleti rutinin dışına çıkamaz."

Başbakan Erdoğan Güneydoğu turunda bölgeye gelmeyen Baykal ve Bahçeli'ye de yüklendi.

"Biz 81 ilin 80'inde varız. Biz buradayız. Baykal ve Bahçeli niye gelmiyor? Veya meclisteki diğer parti niye sadece buralarda dolaşıyor?"

Batman'da şehrin DTP'li Belediye Başkanını eleştiren Başbakan Erdoğan, "Batman'ın layıkıyla yönetilmiyor" dedi. Erdoğan, Belediye seçimlerini kazanmak için Batmanlılardan oy istedi.

Batman’ın ardından Siirt’teki mitingde konuşan Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Seçime sadece 28 gün kaldı. Beyler ancak meydana çıkabildiler. Oradan da sadece gerilim siyasetinden başka bir şey yapmıyorlar'' dedi.

Erdoğan, partisinin Siirt mitinginde yaptığı konuşmada, 2004 yerel seçimleri ile 22 Temmuz seçimlerinin startını Siirt'ten verdiklerini anımsattı. Siirt'in kendisine kalbinde ve yüreğinde yer açtığını, bağrına basarak el üstünde tuttuğunu kaydeden Erdoğan, Siirtlilerin 6 yıl önce ''Yiğit düştüğü yerden kalkar'' diyerek kendisine bir emanet yüklediklerini bildirdi. Tam altı yıldır bu emaneti layıkıyla taşımanın hassasiyeti içinde olduğunu ve bugün bir kez daha hemşehrileri, dostları, kardeşleri ve akrabalarının arasında bulunduğunu dile getiren Erdoğan, ''Sevginize, şefkatinize, ahde vefanıza teşekkür ediyorum. Hamdolsun bizler de Siirt'te mahcup olmadık. Bundan sonra da inşallah olmayacağız'' diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :