Erdoğan Dostuk Kongresi Yemeğine Katıldı

Erdoğan Dostuk Kongresi Yemeğine Katıldı

"2017'de yapılacak Dünya Beyin Cerrahisi Kongresi için İstanbul'un tercih edilmesini gönülden arzuluyoruz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Asya-Anadolu Beyin Cerrahi Dostluk Kongresi yemeğine katıldı. Erdoğan, 2017'de yapılacak Dünya Beyin Cerrahisi Kongresi için İstanbul'un tercih edilmesini gönülden arzuladıklarını belirterek, "Hükümet olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bu noktada Harbiye Kongre Merkezi'nin ücretsiz olarak tahsisi noktasında bizler üzerimize düşeni yerine getireceğiz" dedi.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde düzenlenen yemekte konuşan Erdoğan, 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul'un 1 yıl boyunca çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yaptığını söyledi. İstanbul'un kadim tarihi, renkli kültürü ve zengin medeniyetiyle tüm zamanların bir kültür ve hoşgörü başkenti olmayı ziyadesiyle hak ettiğini anlatan Erdoğan, "Bir dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı da yaptığım İstanbul, geçmiş ile geleceği, doğu ile batıyı, Asya ile Avrupa'yı aynı anda ziyaretçilerine cömertçe sunan eşsiz bir şehirdir. Şu an Avrupa'dayız, hemen karşımızda Asya" diye konuştu.
Erdoğan, son dönem yaptıkları büyük ölçekteki yatırımlarla İstanbul'un çehresini çok ciddi şekilde değiştirdiklerini vurguladı. Bir yandan tarihi muhafaza ederken, tarihi eserleri, gizli kalmış hazineleri açığa çıkarırken, diğer yandan modern bir şehir, modern bir alt yapı inşa etmek için çok yoğun çalıştıklarını ve çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Erdoğan, "İstanbul öncelikle bir tarih ve kültür şehridir. Çok sayıda medeniyetin İstanbul'da iz bıraktığını, adeta zaman tünelinde seyahat ettiğinizi İstanbul'un hemen her sokağında hissedebilirsiniz. Aslında bu arkamdaki tablo İstanbul'un bir özetidir. Ama çok küçük bir özetidir. Nitekim 10 milyona yaklaşan ve her yıl artan turist sayısı da İstanbul'un bu vasfını teyit eder" dedi.


İstanbul'un nüfusunun son sayımla birlikte yaklaşık 15 milyona ulaştığını belirten Erdoğan, kendi belediye başkanlığı döneminde nüfusun 10 milyon civarında olduğunu söyledi. "İstanbul aynı zamanda bir ticaret ve finans şehridir" diyen Erdoğan, "Türkiye'nin finansta başkentidir. İstanbul'u merkez alarak iki saatlik uçak yolculuğunda çizebileceğiniz bir daire Asya, Avrupa ve Afrika'dan dünya nüfusunun önemli bir kısmını içine alacaktır. Ayrıca son dönemde İstanbul'un uluslararası finans merkezi olması için planlamalar yaptık. Bunları da uygulamaya başladık. Burada İstanbul ile ilgili iki hususa dikkatinizi çekmek istiyorum. İstanbul kültür turizmi noktasında dünyanın ilgisini üzerinde topladığı kadar, sağlık ve kongre turizmi noktasında da artık çok daha fazla ilgi görüyor. Son dönemde sağlık alanında yaptığımız büyük yatırımlar ve köklü reformlarla İstanbul başta olmak üzere birçok ilimizi uluslar arası salık turizmine kavuşturmaya başladık" şeklinde konuştu.


Erdoğan, Türkiye'nin temiz havası, termal suları, modern hastaneler ve eğitimli sağlık personeliyle artık dünyada sağlık hizmetlerinde daha fazla tercih edildiğini söyledi. Kongre turizmi noktasında da son dönemde büyük atılımlar yaptıklarını anlatan Erdoğan, "Bu alanda alt yapıyı güçlendirdik. Uluslararası ölçekte kongre merkezlerini İstanbul'a kazandırdık" dedi.

İstanbul'un başta NATO Zirvesi, IMF Yıllık Toplantısı ve Dünya Su Kongresi olmak üzere çok sayıda önemli organizasyonlara başarıyla ev sahipliği yaptığını anlatan Erdoğan, İstanbul'un, 2017'de yapılacak Dünya Beyin Cerrahisi Kongresi için son derece uygun, elverişli ve her açıdan isabetli bir şehir olduğuna inandıklarını vurguladı. Erdoğan, "Hükümet olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bu noktada Harbiye Kongre Merkezi'nin ücretsiz olarak tahsisi noktasında bizler üzerimize düşeni yerine
getireceğiz. Bundan kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu.

Sinir Cerrahisi Derneği'nin İstanbul'da gerçekleştirdiği başarılı uluslararası toplantılarla kendisini ispat ettiğini belirten Erdoğan, "6. Karadeniz Ülkeleri Sinir Cerrahisi Kongresi, 1. Ortadoğu Ülkeleri Sinir Cerrahisi Sempozyumu, Türk-Kore Sinir Cerrahları Dostluk Toplantıları başarı ile tamamlandı. Eylül ayında 9. Asya Sinir Cerrahisi Kongresi yine İstanbul'da yapılacak. Biz tarihi ve kültürel zenginliğimizle, güçlü kongre alt yapımızla, çok değerli bilim adamlarımızla, en önemlisi de Türk misafirperverliğiyle 2017 kongresini burada gerçekleştirmekten, kongreye ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyacağız. Esasen tek başına İstanbul bütün güzellikleriyle, bütün zenginliğiyle bu kongreye farklı bir boyut kazandırmak için hazırdır. Eylül ayında Brezilya'da yapılacak oylamada İstanbul'un tercih edilmesini gönülden arzuladığımızı belirtmek isterim" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :