Erdoğan emekli maaşına zammı açıkladı

Erdoğan emekli maaşına zammı açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2011 yılında emekli maaşına yüzde 4 ile yüzde 21,7 arasında zam yapılacağını söyledi. Bu açıklamaya göre en düşük aylığa yıllık 80-91 TL arasında artış yapılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında HSYK istifalarını, Pakistan'a yapılan yardımları, Irak'ta yeni bir hükümetin kurulması ile ilgili hassasiyetini ve emekli maaşlarına yapılacak zammı anlattı. Başbakan Erdoğan, HSYK istifalarını samimi bulmadığını söyleyerek bu istifaların vatana millete hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, emeklilere yapılacak zam konusunda önce AK Parti hükümetinin 2002 yılında iktidara geldiklerinden bugüne kadar neler yaptıklarını anlattıktan sonra 2011 yılında yapılacak zam konusunda şu açıklamayı yaptı: "2011 yılında emekli maaşına  yüzde 4 ile yüzde 21,7 arasında zam yapıacak. En düşük aylığa yıllık 80-91 TL arasında artış yapılacak"

Başbakan Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

Dünkü yaşanan HSYK istifaları Yargıtay ve Danışt'daki siyasi beklentilerin ürünüdür. İstifa edenlerin çoğunun günleri dolmuştur. Bazı hesaplar doğrultusunda bunu yapmışlardır. Ama 12 Eylül'de millet kararını vermiştir. Üstünlerin hukukunu değil hukukun üstünşüğünü kabul etmiştir.

Irak'taki istikrarsızlık bizi de olumsuz yönde etkiler. Orada bir an önce yeni bir hükümetin kurulması gerekiyor. Biz komşumuzun daha da iyi olmasını isteriz.

Pakistan'a 10 milyon dolara kadar yardımda bulunduk. Kurtuluş savaşında ve Düzce depreminde yardımımıza koşan kardeşlerimizi unutamayız. Ben buradan Pakistan'daki kardeşlerimize yardım edenlere teşekkür ediyorum.

2011 YILINDA EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM ORANI

Emekli vatandaşlarımızın maaş artısı konusu muhalefet liderleri tarafından kullanılıyor. Emekli maaşları konusunda birçok düzenleme yapıldı. Hastanelerin birleştirilmesi, doktora kolay ulaşılması, maaş ulaşımına kolay ulaşım emeklileri de etkiledi. Bunlar emekliliere yapılan kolaylıklardı. Artık bizimde devlet hastanelerimizin kalitesi yükseliyor. Hakkari'de ve ülkenin birçok yerinde kaliteli hastaneler açtık. Ama bu hastaneleri çekemeyen ve kendilerine barış gönüllüleri diyen bir anlayış var.

Emekli aylıklarına bizim dönemimizde enflasyonun çok çok üstünde zam yapılmıştır. 2002 sonunda iktidara gelmemizin hemen ardından emekli maaşlarına o zaman 75 ve 100 lira artış yaptık. Biz emekli maaşlarına yüzde 14 ile 25 arasında zam yaptık. 2002 yılında bu yana en düşük emekli maaşına yüzde 400.93 oranında artık yaptık. SSK tarım emeklimizin reel maaşı yüzde 36 oldu. Bağkur tarım emeklimizin maaşı yüzde yüzde 174 oldu. 8 yılda emklilerimizin aylıklarını çok yüksek bir derece artırdık.

2011 yılında yapacağımız zamma geliyorum. 2010 yılında olduğu gibi düşük aylık alanlara daha yüksek maaş alamaları için en düşük aylıklara en az 60 lira olmak üzere yüzde 4 oranında artış yapıyoruz.

EN DÜŞÜK BAĞ-KUR EMEKLİSİ MAAŞINA 80 TL ZAM YAPILACAK

Yüzde 4 oranındaki artık aynen geçerli. 2011 yılının tamamında yüzde 21.4 ile yüzde 7 arasında artırıyoruz. En düşük aylık alan bağkur emeklisinin maaşı 434 liraya, Temmuz ayında ise 451 liraya çıkacak.

Esnaf emeklimizin aylığına 86 lira artış yapıyoruz.

SSK işçi emeklisinin aylığı 648 liradan 710 liraya çıkıyor.

Bu artışların hepsi orta vadeli programla uyumludur. Kaynağını nereden buluyorsunuz diyenler bunlara bakabilir.

REFERANDUM SONUCU

Halk oylamasında yüzde 58 evet olmasına rağmen yüzde 42 hayır var. Kızılcahamam'da bunları konuşacağız. Terör konusunu ele alacağız. Sorunları enine boyuna konuşacağız.

Moralhaber.Net

Etiketler :