'ERDOĞAN EN ETKİLİ İSLAMCI'

'ERDOĞAN EN ETKİLİ İSLAMCI'

İsrail'de yayınlanan merkez sağ eğilimli The Jerusalem Post gazetesi, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı 'dünyanın en etkili İslamcısı' olarak niteledi

İsrail'de yayınlanan merkez sağ eğilimli The Jerusalem Post gazetesi, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı 'dünyanın en etkili İslamcısı' olarak niteledi

Gazete ayrıca Erdoğan'ın, herkese İslamcı hareketteki meşrulaşmanın avantajlarını gösterdiğini yazdı.

Daniel Pipes imzasıyla yayınlanan ve İslami terörizmin amaçlarına ulaşıp ulaşmadığını sorgulayan "Aslanın İni: Terörizmin Sınırları" başlıklı yazıda, daha sonuç alıcı görüldüğü için Irak, Afganistan ve Pakistan gibi ülkelerde intihar eylemlerine dayalı terörist faaliyetlerin arttığı belirtildi.

Jerusalem Post, buna karşılık Cezayir, Mısır ve Suriye gibi ülkelerdeki İslamcı terörist grupların dönüşüm geçirmekte olduğunu belirtti.

Bu grupların şiddeti bırakıp siyasi sistemin içinde yer aldığını hatırlatan gazeteye göre, bu çerçevede Hizbullah sağlık ve geçim yardımı gibi faaliyetlere soyunurken, Hamas da seçim kazanarak siyasi sisteme dahil oldu.

Jerusalem Post daha sonra şöyle devam etti:

"Ayetullah Humeyni ve Usame bin Ladin İslamcılığın ilk halini temsil ediyorsa, Hizbullah ve Hamas da geçiş dönemini temsil ediyor. Ve dünyanın en etkili İslamcısı olan Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan da herkese meşrulaşmanın avantajlarını gösteriyor. "

Bu satırdan sonra "Eğer meşru siyaset çizgisi iyi ise, İslamcı şiddet niye devam ediyor ve hatta yayılıyor?" diye soran gazete, şiddetin ardında meşru siyasetin her zaman sonuç vermemesinin yattığını ileri sürdü.

The Jerusalem Post, buna rağmen İslamcı hareketin uzun vadede şiddetin istenen sonucu vermeyeceğini görüp tamamen meşru çizgiye çekileceğini savunarak, "Radikal İslam'ın bizi yenmesinin yolu, bombalama ve kafa kesmelerden değil, sınıflardan, mahkemelerden, bilgisayar oyunları, televizyon stüdyoları ve seçim kampanyalarından geçiyor" diye yazdı.

Etiketler :