Erdoğan erken seçime nokta koydu

Erdoğan erken seçime nokta koydu

Başbakan Erdoğan sonunda patladı! Son dönemde ortaya atılan 'erken seçim' iddialarını değerlendirdi ve bu konuya noktayı koydu.

Son dönemde ortaya atılan erken seçim iddialarını değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Aklı selim sahibi insan, bu ülkeyi seven bir insan bu ifadeyi kullanmaz” dedi. Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

AKLISELİM SAHİBİ BUNU SÖYLEMEZ

Lütfen dikkat edin, 7 yıl boyunca her yıl başında bunu yaptılar. Her seferinde yanıldılar ama bu karamsarlıktan vazgeçmediler. Her seferinde yanıldılar. Şimdi yeni bir şey daha gündeme getirmeye başladılar. Ne diyorlar? Seçim. İnanın bir aklı selim sahibi insan, bu ifadeyi kullanmaz. Bu ülkeyi seven bir insan bu ifadeyi kullanmaz. Her şey gayet başarılı şekilde yürürken, kalkıp da böyle bir ifadeyi ortaya atmak, Türkiye sevdası değil, ancak ‘Türkiye’ye karşı ben nasıl bir tuzak kurarım?’ Budur. Ama işin başında 5 yıllık iktidar kendisine verildiği halde 3,5 yılda kaçan iktidar yok. Milletinin verdiği vekaleti sonuna kadar kullanacak bir iktidar var.

ÇOK BAŞARILIYDINIZ DA NİYE GİTTİNİZ?

Bakın 8. yıla girdik. Kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. (MHP-DSP-ANAP koalisyon hükümetini kast ederek) ‘Çok başarılıydınız da 5 yıl iktidarda kalmanız gerekirken 3,5 yılın sonunda hükümeti bırakıp, niçin kaçıp gittiniz?’ diye adama sormazlar mı?

KURUMLAR ARASINDA ÇATIŞMA YOK

‘Kurumlar birbiriyle çatışıyor’ iddiaları var. Bu konuda sorumsuzca ve kaygısızca açıklamalar yapılıyor. Hiçbir kurumun hiçbir kurumla çatıştığı yok. Kurumlar içinde suç işleyenler olabilir, yanlış yola tevessül edenler olabilir. Bu kişi ve kişiler tüm kurumu bağlamazlar. Yargımız standartları yüksek demokratik sistemde olması gerektiği gibi hür ve bağımsız şekilde görevini yapıyor. Bütün kurumlarımız da yargının işleyişine yardımcı oluyor.

HER GELİŞME KAOSLA İZAH EDİLDİ

Başta muhalefet ve medya olmak üzere her kesime sesleniyorum, dedikodular üzerinden yapılan her türlü yorum yargının işleyişini zorlaştırdığı kadar, kurumlarımızı da haksız eleştirilerin odağı haline getiriyor. (Muhalefet partilerini kast ederek) Türkiye’de her türlü gelişmeyi ihanet, hıyanet gibi kaos, çatışma gibi kavramla izah etmek, her türlü toplumsal olayı kışkırtma aracı olarak değerlendirmek, sorumlu muhalefet anlayışı değildir.

Demokratik açılımdan daha güzel ne olabilir

Demokratik açılım sürecini, ‘Bundan daha ne güzel olabilir?’ şeklinde değerlendiren Erdoğan, açılımı eleştirenlerle ilgili de, “72 milyonun birbirine olumlu şekilde barış kardeşlik içinde yaklaşmasını istiyoruz. Efendim ‘böyle bir şey yok ki’. Böyle bir şey yoksa ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutlar niçin geliyor, demek ki var. Sayın Bahçeli, ‘Kandil’e karşı ne yapıldı’ diyor. Güvenlik güçlerinin operasyonlarını izlemiyor musun? Sen nasıl siyasetçisin” dedi. Erdoğan, BDP’yle ilişkin de, “BDP’nin önümüzdeki süreçte sağduyulu bir siyaset izleyeceğini, demokrasi ve hukukun birbirinin ayrılmaz cüzi olduğu hakikatiyle yoluna devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Etiketler :