Erdoğan Gazze yaralılarını ziyaret etti

Erdoğan Gazze yaralılarını ziyaret etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gemi saldırısında yaralanan İsrail'deki 5 yaralıdan, getirilebilecek durumdakilerin Türkiye'ye nakli için akşam saatlerinde üç ambulans uçağın gönderileceğini bildirdi.

Başbakan Erdoğan, İsrail'den getirilerek Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavilerine başlanan 19 yaralıyı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, 3'ü yoğun bakımda olmak üzere 19 yaralının bulunduğunu ifade etti.

Yaralıları iyi gördüğünü belirten Başbakan Erdoğan, ''Yaralılara acil şifalar, şehitlere de Allah'tan rahmet diliyorum'' dedi.

Başbakan Erdoğan, İsrail'deki 5 yaralıdan, getirilebilecek durumdakilerin Türkiye'ye nakli için akşam saatlerinde üç ambulans uçağın gönderileceğini bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'den getirilen yaralıları ziyaret etti. Yaralılardan Mehmet Yıldırım'ın ''İnşallah iyileşirsek bir gemi daha istiyoruz ama bu sefer rotamız İsrail, yükümüz de insanlık olacak'' sözleri üzerine Erdoğan, ''Zaten biz gidiyoruz, siz bize zaten vekalet vermediniz mi? Ama bundan sonra İsrail'e belli bir zaman gitmeyeceğiz. Onlara belli bir zaman ceza...'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Gazze'ye yardım götüren gemilere İsrail'in saldırısı sonucu yaralanan ve İsrail'den getirilerek Ankara'da Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılara ziyarette bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın ziyaretine, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Kuveyt Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Ahmed Bin Abdullah El Mahmud da eşlik etti.

Hastalara ''geçmiş olsun'' dileklerinde bulunan Erdoğan, tüm yaralılara çiçek ve çikolata verdi. Yaralılarla tek tek yakından ilgilenen Erdoğan, bazılarının yastıklarını ve nevresimlerini düzeltti. Başhekim Doç. Dr. Metin Doğan, yaralılar hakkında bilgi verdi.

Murat Taşkın isimli hasta ile ilgilenen Erdoğan, Taşkın'a ''Ağrı var mı?'' diye sordu. ''Ağrı yok, sizi görünce ağrı kalmadı'' yanıtını veren Taşkın, İsrail askerlerinin gemide kendisini yere yatırdıktan sonra başta kaburgaları olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerini darp ettiklerini ve ayaklarına plastik mermi sıktıklarını anlattı.

Taşkın'ın Konyalı olduğunu öğrenen Erdoğan, yarın Konya'ya gideceğini ve Murat Taşkın'ın Konyalı hemşehrilerine selamlarını ileteceğini dile getirdi. Erdoğan, Taşkın'a ''İstersen seni yarın Konya'ya götüreyim'' dedi.

Erdoğan, İrlandalı yaralı El Mehdi El Hamid El Hamdi'ye de geçmiş olsun dileklerini iletti. El Hamdi, Başbakan Erdoğan'a ''Sizinle gurur duyuyoruz, destekleriniz için teşekkür ederiz'' dedikten sonra İsrail askerlerinin Türkiye'ye getirilmek için havaalanında bulunan yaralılara ''müdahale ve darp ettiklerini'' söyledi. Erdoğan'dan bir isteği olduğunu dile getiren El Hamdi, Başbakan'ın izin vermesi üzerine, Erdoğan'ı alnından öptü.

''BÜTÜN İMKANLARIMIZI KULLANDIK''

Yaralılardan Mustafa Batırhan da Başbakan Erdoğan'a yaşadıkları olayı ''Üç kurşun vücuduma isabet etti. Yaralandıktan sonra bizi yüz üstü yere yatırdılar. Yaralı olmamıza rağmen ellerimize arkadan kelepçe taktılar. Saatlerce yere yatırıp soğukta beklettiler. Tir tir titredik. Çok kötü muamelelere, insanlık dışı muamelelere maruz kaldık'' sözleriyle ifade etti.

Muharrem Güneş de Erdoğan'a, ''İsrail askerleri bize öldürmek için saldırdı. Yerdeyken bana kurşun sıktılar'' dedi. Gemide birçok ülkeden insanın bulunduğuna işaret eden Güneş, gemideki insanların Başbakan Erdoğan'dan övgüyle söz ettiklerini ve Arap toplumunun Erdoğan'ı çok sevdiğini söyledi.

Gemide bulunan ve canlı yayın yapmakla görevli kameraman Erkan Bayfidan'ı da ziyaret eden Erdoğan, bütün zorluğa rağmen yayın yapmaya çalıştıklarını söyleyen Bayfidan'a, ''Televizyon ve telefon iletişimini kestiler. Biz bütün imkanlarımızı kullandık, hiçbir yere ulaşamadık'' diye konuştu.

Yaralı Abdülhamit Ateş de gemideki insanların vicdanlarını sesini verdiklerini belirterek, ''Onların insanlıkları ölmüş'' sözleri üzerine Erdoğan, ''Bilmiyor muydun'' dedi. Ateş, müdahale sırasında ayağının kırılmasına rağmen İsrail askerlerinin kendisine tekme attığını ve 150 metre kadar sürükleyip helikoptere bindirdiklerini ifade etti.

Reveha Gümrükçü isimli yaralı da Başbakan'a gemilerin yükünün Gazze'ye ulaşıp ulaşmadığını sordu. Erdoğan da ''Yükler boşaltılıyor. Boşaltıldıktan sonra Gazze'ye götürülecek. Anlaşmamız böyle'' bilgisini verdi.

Yaralılardan Mehmet Yıldırım, Başbakan Erdoğan'a ''Diyarbakırlı Ali Haydar sadece elinden kurşun yemişti ama onu işkenceyle öldürdüler. Bana da yerdeyken kurşun sıkıldı, yaralandım. Savcılığa da bu şekilde ifade verdim. İnşallah iyileşirsek bir gemi daha istiyoruz. Ama bu sefer rotamız İsrail, yükümüz de insanlık olacak'' dedi. Başbakan da bunun üzerine ''Zaten biz gidiyoruz, siz bize zaten vekalet vermediniz mi? Ama bundan sonra İsrail'i belli bir zaman gitmeyeceğiz. Onlara belli bir zaman ceza...'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın yaralıları ziyaretinde, zaman zaman duygulu anlar yaşandı, bazı yaralılar göz yaşlarını tutamadı.

Etiketler :