Erdoğan getirdi, Gül götürdü

Erdoğan getirdi, Gül götürdü

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı toplantısı için İstanbul'a gelen Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zerdari, cuma namazını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte kıldı.

Konuk cumhurbaşkanlarını Başbakan getirdi, Cumhurbaşkanı götürdü...

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı toplantısı için İstanbul'a gelen Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zerdari, cuma namazını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte kıldı. Konuk devlet başkanlarının bindiği Cumhurbaşkanlığı makam otomobilini camiye gelişte Başbakan Erdoğan, camiden çıkışta ise Cumhurbaşkanı Gül kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuk cumhurbaşkanları Hamid Karzai ve Asif Ali Zerdari ile cuma namazını Dolmabahçe'deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nde kıldı. Namaz çıkışı liderler cami önünde ayak üzeri sohbet etti.

Başbakan Erdoğan'ın kullandığı makam aracı ile camiye gelen heyet, camiden iki araçla ayrıldı. Erdoğan'ın kullandığı Cumhurbaşkanı Gül'ün makam aracı ile gelen cumhurbaşkanları, camiden Abdullah Gül'ün kullandığı otomobille ayrıldı.

Makam aracının direksiyonuna geçen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuklarını, onurlarına vereceği öğle yemeği için For Seasons Oteli'ne götürdü.



Gül: İstanbul'da araç kullanmayı özlemişim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma namazı sonrası Pakistan ve Afganistan cumhurbaşkanları ile birlikte öğle yemeği için Four Seans Otel'e geldi. Resmi makam aracını kullanan Gül, gazetecilerin, "İstanbul'da araç kullanmak nasıl bir duygu?" sorusuna, "Özlemişim" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ve Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zardari ile birlikte aynı makam aracında Four Seans Otel'e geldi. Öğle yemeği için otele gelen üç cumhurbaşkanının bindiği resim aracın direksiyonunda Cumhurbaşkanı Gül'ü gören gazeteciler şaşkınlığını gizleyemedi. Araçtan önce Afganistan Devlet Başkanı ve Pakistan Cumhurbaşkanı indi. Daha sonra şoför koltuğunda oturan Gül araçtan inerek otelin kapısına yöneldi. Bu sırada Cumhurbaşkanı Gül gazetecilerin, "İstanbul'da araç kullanmak nasıl bir duygu?" şeklindeki sorusuna, "Özlemişim" yanıtını verdi.

Daha sonra üç cumhurbaşkanı da yemek için otele giriş yaptı.



Cumhurbaşkanı Gül, Karzai ve Zardari ile öğle yemeğinde buluştu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ve Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zardari ile Beşiktaş'taki Four Seans Otel'de öğle yemeği yedi.

Çırağan Sarayı'nda sabah saatlerinde ikili görüşme gerçekleştiren Türkiye, Afganistan ve Pakistan cumhurbaşkanları öğle yemeğinde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Gül'ün kullandığı araç ile otele gelen liderler yemek öncesi boğaz manzaralı hatıra fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Gül konuk liderlere boğazı anlattı. Daha sonra öğle yemeği için hazırlanan salona geçildi. Öğle yemeğine 3 ülkenin dışişleri ve içişleri bakanları da katıldı.

Öğle yemeğinin ardından Çırağan Sarayı'nda üçlü zirve yapılacak.

CİHAN

 

Etiketler :