Erdoğan gözünü fena kararttı!

Erdoğan gözünü fena kararttı!

Başbakan, "demokratik açılım" için son noktayı koydu. Erdoğan, gözünü kararttı ve muhalefete rağmen bakın ne dedi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "demokratik açılım" sürecine, "benim de söyleyecek bir şeylerim var" diyen herkesin, tüm iş dünyasının, hep birlikte katkı vermesini istedi. Erdoğan son olarak ne olursa olsun geri adım atılmayacağının mesajını verdi.

Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ile Ankara Rixos Oteli'ndeki iftarda bir araya geldi.

İftarda konuşan Erdoğan, "milli birlik projesi" aldı altında hazırlıklarını yaptıkları, "demokratik açılım" süreciyle Türkiye'nin kronikleşen bir sorunu daha geride bırakarak, aydınlık bir gelecek yolculuğuna her zamankinden daha güçlü devam edeceğini söyledi.

"NE OLURSA OLSUN GERİ ADIM YOK"

Erdoğan Türkiye'nin son 25 yılına, en önemlisi de çok sayıda can kaybına neden olan bu terör sorunu, geniş bir toplumsal mutabakatın desteğiyle köklü ve kalıcı bir çözümün eşiğine geldiğini söyleyerek "Her zaman söylüyorum; bedeli ne olursa olsun, biz bu süreçten geri adım atmayacağız. Partimiz oy kaybedebilir, siyaset risktir, ekonomi risktir, daha ileri gidiyorum, yaşam risktir. Biz bu riski üstlenerek yola çıktık ve gereğini yapacağız. Çünkü biz, kardeşliğimizi pekiştirecek, ülkemizin huzuru, refahı, ortak idealleri için bir kez daha sımsıkı kenetlenmeyi sağlayacak yeni bir adımı atıyoruz" dedi.

Erdoğan, "Bütün sivil toplum örgütlerinin, bütün siyasi partilerin,akademisyenlerin, tüm yazılı ve görsel medyanın, 'benim de söyleyecek bir şeylerim var' diyen herkesin, tüm iş dünyasının, hep birlikte bu sürece, bir Başbakan olarak katkı vermesini istiyorum, bir Parti Lideri olarak değil, bir Başbakan olarak. Bu ülkede bu mesuliyeti üstlenen Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak bunu istiyorum. Milletim adına istiyorum, 71.5 milyonun, barış, kardeşlik, huzur içinde yaşaması için bunu istiyoruz, bunu yapmamız lazım. Burada 'ben' yok, burada 'biz' var. Bunu beraber yapmamız lazım" diye konuştu.

Geçmişte, terörün propagandası, finansmanı, korunup kollanması noktasında kimi ülkeler tarafından ciddi hatalar yapıldığının herkes tarafından bilindiğini ifade eden Erdoğan, "Teröre verilen açık ya da gizli destek, bölgede çatışmaların ve istikrarsızlığın devamı, kan ve göz yaşından başka hiç bir şeye hizmet etmemiştir" dedi.

RASMUSSEN'DEN TERÖR DESTEGİ İSTEDİ

Erdoğan, Rasmussen ile ikili görüşmesinde de "değerli dostum" dediği Rasmussen'e "Terör konusunda desteğinize, yardımınıza ihtiyacımız var" dediğini aktardı.

Rasmussen'in, direkt NATO Genel Sekreteri olmadığını, Danimarka'da 3 kez seçim kazanarak başbakanlık yaptığını anımsatan Erdoğan, Rasmussen ile Avrupa Birliğini (AB) ve ülkelerini de iyi tanıyan bir genel sekreter olması nedeniyle teröre yönelik NATO'da beraber yapacakları çok şey bulunduğunu belirtti.

Etiketler :