Erdoğan grup toplantısında konuşuyor

Erdoğan grup toplantısında konuşuyor

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ ile 80 dakikalık bir görüşme yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Meclis Grup toplantısında partililere sesleniyor.

MECLİS'İN ÇALIŞMALARI

Meclis'in gündeminde bir çok tasarı bulunuyor. Bu günleri iyi değerlendirerek bu yasaları bir an önce daha fazla vakit kaybetmeden çıkarmak istiyoruz. Muhalefetten Meclis'in çalışmasına fırsat vermesini bekliyoruz. Milletimiz bize kendisine faydalı olabilecek yasaları çıkarmak için bize yetki verdi. Milletin beklediği yasaları çıkarana kadar tatil bize haram olsun. Gerekirse 24 saat gerekirse 365 gün çalışırız. Bizim amacımız milletimizin emanetine sahip çıkmaktır. Milletin hayır duası bizim yorgunluklarımızı unutturuyor. Ben arkadaşlarımızın da bu anlayışla çalışacaklarına inanıyorum.

EKONOMİK GELİŞMLER

Son günlerde ekonomik verilerde olumlu sinyaller gelmeye devam ediyor. Bunların umutlandırıcı gelişmler olduğunu düşünüyor, bu eğilimin işsizlikteki düşüşün yaz aylarında devam edeceğini düşünüyoruz. Kısa çalışma ödeneği başvuru süresini 6 ay daha uzattık. Kredi kartı mağdurları için önemli bir fırsat sunduk.

Kredi kartı bir borçlanma kartı değildir. Aksi halde bugün borçlar çözülse bile yarın devam eder.

ÖTV ve KDV indirimi ile ilgili süreyi 30 Eylül 2009 tarihine kadar uzattık.

FARKLI KÜLTÜRLER

Türkiye farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bir topluluk. Kimsenin kimseyi ötekileştirmesi düşünülemez. Toplumsal uzalaşı adına bu büyük önem taşımaktadır. Toplumsal barış adına herkes birbirini anlamaya gayret etmeli. Biz Ak Parti olarak herkesle eşit mesafedeyiz.

Biz Alevi vatandaşlarımızı anlamak ve onların sorunlarını gidermek adına geçen hafta bir çalıştay düzenledik. Bu toplantılar ülkemiz için tarihi fırsattır. Biz hiç bir vatandaşımızı madur olarak görmek istemeyiz. Bu süreci kuşatıcı bir yaklaşımla idame ettirmek istiyoruz. Konuyu politize etmeden diğer partilerde de aynı anlayışı bekliyoruz. Populist fırsatçı fırsatçı yaklaşımdan kaçmak lazım. Kimse buradan siyasi bir rant elde etmeye kalkmamalı. Gewrginlikten beslenmemeli... Böyle bir yola başvurmamalıdır. Meseleyi populist yaklaşımla ele alanlar daha fazla soruna yol açacaklarını unutmamalıdır. Birlik ve beraberlik herşeyden önelidir. Samimi bir çaba samimi bir ortak irade oluşmalıdır. Herkesi tatmin edecek sonuçlara ulaşacağımızı umuyorum. Bunu rant aracı haline getirenlere fırsat vermemeliyiz.

İL KONGRELERİ

İstisnai örnekler dışında kongrelerimiz barışçıl bir şekilde devam ediyor. Haftada iki gün farklı illerimize giderek kongrelerimize gidiyor, valiliklerimiz ve belediyelerimizi ziyaret ediyoruz.

Kongrelerimizde gönüldaşlarımızın yeni bir sürece hazırlandıklarını görüyoruz. Yola revan oluyor, çalışmalarımıza tüm hızla devam ediyoruz.

Şanlıurfa ziyaretimizde önemli gelişmelere şahit olduk. Şanlıurfa'da duble yolların tamalandığını gördük. Bu teşkilat durmak yok yola devam anlayışıyla hizmetlerine devam ediyor.

İRTİCA EYLEM PLANI

AK Parti'yi bu millet kurmuş, bizim meşalemizi milletimiz yakmıştır. AK Parti sadece bize oy verenlerin değil, 71.5 milyon insanın haklarını savunan bir partidir.

AK Parti halkın iradesini savunmuş bir partidir. TBMM'nin iradesinin üzerinde bir güç olamaz olmamalıdır. Milletin iradesi her şeyin üstündedir. Türkiye geçmişte bu gibi planların bedellerini ödedi. Bu ülkeye tekrar bedel ödetmeye kimsenin hakkı yoktur. Buna müsade edemeyiz.

Geçtiğimiz hafta bir gazetede partimiz ile ilgili bazı iddialara yer veren bir belge yayınlandı. İddialar gerçek dışı ise devletin kurumlarını karşı karşıya getirmek bu durum vahimdir.

Eğer belge doğruysa bu daha vahim bir durumdur. Genelkurmay olayın başından beri takipçisi olmuştur. Bu konu ivedi olarak sonuçlanmalı. Bu konuyu fırsat bilerek kurumlar karşı karşıya getirilmemelidir. Kurumlar arası biribirine güveni tamdır ve anayasaya güveni tamdır. Güven bunalımına yol açak durumlara fırsat veremeyiz.

Kurumlararası güven bunalımı oluşturmaya yönelik girişimlerle ilgili çalışmalar bir an önce sonuçlandırılmalıdır.

Bu konuyu yargıya götüreceğiz ve sonuna kadar takipçisi olacağız. Yargıya güveniyoruz. Sivil ve askeri yargı üzerine düşeni yerine getirmelidir.  Tek başına kalsa da demokrasiyi savunmak Ak Parti'nin görevidir. Bu iddialar sonuç ne olursa olsun sonuna kadar gidilmesi için mücadele edeceğiz. Bunu çocuklarımıza temiz bir gelecek bırakmak adına yapacağız. Tüm tarafların görevini yerine getireceğini umuyoruz.

AYRINTILAR GELECEK

Etiketler :