"ERDOĞAN GÜL'SÜZ FORMÜL PEŞİNDE"

"ERDOĞAN GÜL'SÜZ FORMÜL PEŞİNDE"

Oral Çalışlar, Abdullah Gül'ün Başbakan olmak istediğini, Erdoğan'ın da Gül'süz bir formül peşinde olduğunu iddia etti.

Radikal Gazetesi Yazarı Oral Çalışlar, Türk Solu ve 2014 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TÜRK SOLU PKK ŞİDDDETİNİ MEŞRU GÖRÜYOR

Cihan Dergisi'ne konuşan Oral Çalışlar, "Hala geçmişi bir efsane olarak şiddetiyle birlikte savunmayı sürdüren bir ekip var. Bu tehlikeli ve yanlış. Çünkü şiddet sonunda halk savaşı oluyor. Şiddet yerine daha demokratik mücadele metotlarıyla muhalefet edilseydi, bugün Türkiye başka bir yerde olabilirdi. Halil Berktay'ı eleştiren değer verdiğim arkadaşlarımdan biri yazısında diyor ki; 'Türk solunun şiddet ile ilişkisi kalmadı.' Nasıl kalmadı? Türk solu PKK şiddetini meşru görüyor. Darbecilik şiddet değil mi? Darbeciliği hala savunan, bir sol kesim var. O nedenle ben Türk solunun şiddetle ilişkisinin bittiği, hiçbir alakası kalmadığı teorisini doğru bulmuyorum. Hala PKK şiddetini eleştirmiyorsan veya PKK şiddetini meşru görüyorsan, baş düşman gördüğün AK Parti'yi devirmek için ‘darbecilik de iyidir' diyorsan, bu şiddettir. 12 Eylül'e giderken çatışma ortamında bizzat sağ sol çatışması diye bildiğimiz şiddet döneminin bir aleti olduğumuz ve darbeye giderken bu işi fark etmemiş olmamız da, ciddi hataydı." ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN 2014'TE ABDULLAH GÜL'SÜZ BİR FORMÜL PEŞİNDE"

Oral Çalışlar 2014 de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili de önemli tespitlerde bulundu. Çalışlar, Abdullah Gül'ün Başbakanlığı istediğini, bu yüzden Tayyip Erdoğan ile arasında büyük bir hesaplaşma olduğunu ifade etti.

Çalışlar: "Tayyip Erdoğan Başkanlık sistemini alamadı. Benim gördüğüm kadarıyla AK Parti içinden bir kesim ‘Sana bunu vermeyiz' dedi. Bunun arkasında Abdullah Gül'ün de olduğunu varsayıyorum. Erdoğan da ‘Başkanlık sistemini siz bana vermezseniz, ben de Abdullah Gül'e Başbakanlığı vermem' demiş gibi görünüyor. Ahmet Sever'in açıklamalarının öncesinde de biliyordum Abdullah Gül'lün Başbakanlığı istediğini. Niye istemesin ki? Hüseyin Besli birkaç ay önce, ‘Abdullah Gül Başbakan olacak, Tayyip Bey'de Cumhurbaşkanlığı'nın normal yetkileriyle Cumhurbaşkanı olacak.' dedi. Kendi kendine söyleyebilecek bir adam değil Hüseyin Besli. Ciddi bir grubu temsil ederek söylüyor. Alttan alta büyük bir hesaplaşma devam ediyor. Abdullah Gül, ben yeniden Çankaya'ya çıkarım diye Tayyip Bey'e sert bir mesaj gönderdi. etti. ‘Seçime girerim beni fazla köşeye sıkıştırmaya kalkma, ben senin karşına rakip çıkarım, rakip çıktığım zaman senin Cumhurbaşkanlığı'nda tehlikeye girer' dedi. Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için yüzde 50 oy alması lazım. Abdullah Gül'ün adaylığını bütün muhalefet ve Ak Parti içinden bir grup desteklerse Tayyip Erdoğan'ın siyasi hayatı riske girer. Gül'ün çıkışında ‘Sen önümü kesersen, senin Cumhurbaşkanlığı'nı da tehlikeye sokarım' var. Ahmet Sever'in açıklamalarını öyle okumak lazım!.. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan'ın yüzde 51 oy alması lazım. O kadar kolay değil bu iş. Erdoğan'ın, milliyetçilere prim vermesinin sebeplerinden biri budur. Tayyip Erdoğan hırslı bir lider olduğu için ‘Ben Cumhurbaşkanı iken de partiyi de ben yöneteyim' istiyor. Abdullah Gül buna izin vermez. Erdoğan, Gül'ün buna izin vermeyeceğini bildiği için onsuz bir formül peşinde." ifadelerini kullandı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.