Erdoğan hangi bakanların üstünü çizecek

Erdoğan hangi bakanların üstünü çizecek

Erdoğan bazı isimleri yeniden listeye koymayacaklarını belirterek kafalarda ‘Kim bu isimler’ sorusunu bıraktı.

Başbakan Erdoğan 12 Haziran seçimlerinde üst üste seçilen bazı isimleri yeniden listeye koymayacaklarını belirterek kafalarda  ‘Kim bu isimler’ sorusunu bıraktı. 

 
Erdoğan bugünkü grup toplantısıyla AK Parti’nin 12 Haziran seçimleri öncesi son grup konuşmasını yaptı ve veda etti. Listeye giremeyecek olan vekillerden de kırılmamalarını istedi.
 
Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan  "İki dönem partimizden peş peşe milletvekili seçilen bazı arkadaşlarımı bu dönem listeye koymayacağız. Mevcut bakanlarımızdan grup başkanvekillerimizden, genel başkan yardımcılarımızdan ve milletvekillerinden bazı arkadaşlarımı bu dönem dinlenmeye alacağım. Çünkü; partimizin daha güçlü olması ve devamı için bir sonraki dönem tecrübeli arkadaşlarımıza ihtiyaç olacak.” açıklamasında bulundu. Üst üste seçilen bazı isimlerin bakan dahi olsalar listeye konulmayacaklarını ifade etmesi yeni dönem hükümetinde Bakanlar Kurulu’na oldukça yeni isimler ekleneceğini gösteriyor.
 
Rotahaber’in AK Parti iktidarında görev yapan bakanlardan derlediği isimlerde üst üste üç dönem bakanlık görevini yürütmüş isimler dahi var. AK Parti’nin görevi devraldığı 58. Hükümet'ten bu yana aynı bakanlıkta kalarak görevini sürdüren Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve 58. Hükümet'ten bu yana Milli Savunma Bakanlığı'nı yürüten Vecdi Gönül'ün yeniden listede gösterilip gösterilmeyeceği merak konusu.
 
İşte diğer Bakanlar ve görev süreleri:
 
- Cemil Çiçek
 
AK Parti’nin göreve başladığı 58. Hükümet'te Adalet Bakanlığı yapan Çiçek 60. Hükümet'te de aynı görevi sürdürdü. 60. Hükümet'te Devlet Bakanlığına atandı. Çiçek, üst üste 3 dönem yaptığı bakanlık göreviyle listenin en dikkat çeken isimlerinden biri.
 
- Bülent Arınç
 
AK Parti’nin kurucu üyeliğini yapan Arınç 22. dönemde TBMM Başkanlığı görevini yürüttü. 59. ve 60. hükümetler de de Devlet Bakanlığı yaptı. AK Parti’deki sembol isim niteliği taşıyan Arınç yeni dönemde seçilmesi sürpriz değil.
 
- Ali Babacan
 
Kabinenin en genç bakanlarından olan Babacan 58. ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı görevini yaptı. 60. Hükümette Dışişleri Bakanı olarak başlayan Babacan yapılan değişiklikle Devlet Bakanlığına kaydırıldı.
 
- Mehmet Aydın
 
AK Parti’nin görevi devraldığı 58. Hükümet'ten bu yana Devlet Bakanlığı görevini yürütmekte.
 
- Mehmet Vecdi Gönül
 
58. Hükümetten bu yana Milli Savunma Bakanlığı görevini yürütmekte.
 
- Recep Akdağ
 
58. Hükümetten bu yana Sağlık Bakanlığı görevini yürütmekte.
 
-  Mehdi Eker
 
59. ve 60. Hükümetlerde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı görevini yaptı.
 
-  Nimet Çubukçu
 
59. Hükümet'te Devlet Bakanlığı görevini yürüttü. 60. Hükümet'te de aynı görevi sürdüren Çubukçu kabinede yapılan değişiklikle Milli Eğitim Bakanlığına atandı.
 
ROTAHABER
  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.