Erdoğan, intikamcılar hesap veriyor

Erdoğan, intikamcılar hesap veriyor

Başbakan Erdoğan: Yaşananlar millet iradesinden intikam almak isteyenlerin hesap vermesidir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de asla bir gerilimin söz konusu olmadığına işaret ederek, "Bugün yaşananlar siyasi bir intikam değil, tam tersine siyasetten, millet iradesinden, parlamentodan, demokratik düzenden, hukuk sisteminden intikam almak isteyenlerin hukuk önünde hesap vermesidir." dedi.

Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "Bugün yaşananların siyasi bir intikam değil, tam tersine siyasetten, millet iradesinden, parlamentodan, demokratik düzenden, hukuk sisteminden intikam almak isteyenlerin hukuk önünde hesap vermesidir. Bütün dünya bunu böyle bilir, böyle yorumladı. Madem Türkiye çağdaş dünya ile bütünleşmiş, madem Avrupa Birliği'nin üyesi olacak. Hukuk devletinin normlarının gelişmesinden, kayıt dışı yönetimin sıfırlanmasından, illegalliğin ve teslimeyetin son bulmasından başka yol yoktur. Temiz toplumun, temiz siyasetin, temiz yönetimin hayata geçmesinden, keyfiliğin tamamen son bulmasından, hukukun herkes için geçerli olmasından başka yol yoktur." şeklinde konuştu.

Ortada asla bir geriliminin söz konusu olmadığını, kurumlar arasında bir çatışmanın bulunmadığını söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin sadece normalleştiğini ifade etti. Türkiye'nin kendi mecrasında hızla geleceğe doğru ilerlediğini vurgulayan Erdoğan, bu sürecin sonunun daha aydınlık bir Türkiye olacağına işaret etti. Erdoğan, bu sürecin ekonomisiyle, dış politikasıyla, siyasetiyle, demokrasisiyle çok daha güçlenmiş bir Türkiye'nin ayak sesleri olduğunu söyledi. Herkesi bu sürece katkı vermeye çağıran Erdoğan, başta muhalefet olmak üzere herkesi milletin yanında durmaya, hukuku rahat bırakmaya, sorumlu davranmaya davet etti.

"İŞİN SAHİBİNE GİDİYORUZ"

Anayasa ile ilgili ne düşündükleri belli olmadan muhalefet partisi liderlerinin 'Asla görüşmeyiz' dediklerini belirten Erdoğan, "Ne bu kin, ne bu nefret, ne tavır?" diye sordu. Erdoğan, kendilerinin "Sizle bu iş olmaz, öyle işin sahibine gidiyoruz" dediklerini kaydetti.

Şahsi çıkarları uğruna vesayete umut bağladıkları için bu sürecin karşısına çıkanları tarihin afetmeyeceğini belirten Erdoğan, son yüzyılın ekonomik krizlerini Türkiye'nin başarıyla atlattığını ifade etti. Türkiye'ye yeni bedeller ödetmeyecek, yeni bedel ödetmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceklerini anlatan Erdoğan, "Gerilimlere fırsat tanımayacağız. Kaosa, kuru gürültüye papuç bırakmayacağız. Puslu havadan nemalananlara, bulanık havadan çıkar sağlamaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Anayasa değişikliği ve yargı reformu konusunda çok uzun zamandır mesai sarf ettiklerine dikkat çeken Erdoğan, 2006 yılından itibaren özel bir heyetle bu çalışmaları başlattıklarını, çalışmalarının belli bir aşamaya geldiğini hatırlatarak, son yaşanan tartışmalardan tamamen bağımsız olarak çalışmalarını yaptıklarını vurguladı. Erdoğan, reform paketinin Türkiye'yi AB normları ile bütünleştiren modern ve evrensel normları dikkate alan bir paket olacağını söyledi. Bu süreci iştişarelerle yürüteceklerini ifade eden Erdoğan, kendilerine kapıları kapatanları ziyaret etmelerinin anlamı olmadığına işaret etti. Erdoğan, kendilerinin kapısı açık olanların kapısını çalacaklarını belirterek, "Eli yumulu olanlarla görüşemeyiz, eli açık olanlarla tokalaşırız." dedi. Erdoğan, her konuda olduğu gibi bu konuyu da millete götüreceklerine işaret etti.

SÖZDE SOYKIRIM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Temsilciler Meclisi'nde 4 Mart'ta görüşülecek sözde soykırım iddialarıyla ilgili Türkiye aleyhine yayın ve propogandaları son derece anlamsız bulduklarını kaydetti. Tarihçilere bırakılması gereken böyle bir mesele karşısında Temsilciler Meclisi'nin duyarlığı davranacağını ümit ettiklerini işaret eden Erdoğan, Türkiye-ABD ilişkilerinin tarihinin en başarılı dönemini yaşadığını, bu işbirliğinin bu tür girişimlerle zedelenmeyeceğini umduklarını belirtti.

Erdoğan, Ermenistan ile devam eden normalleşme girişimlerini yakınen takip eden Başkan Obama'nın liderliğine ve sağduyusuna bu noktada güvendiğini vurguladı. Erdoğan, kendisinin kısa bir süre önce Katar'a yaptığı ziyarette Bayan Hillary Clınton'la bu konuları görüştüklerini işaret ederek, "Buradan çıkacak aksi bir neticenin nelere mal olacağını ayrıntılı anlattım. Ben bir kez daha herkesi aklı selimle hareket etmeye çağırıyorum. Sözde 'soykırım'la ilgili iddiaları artık Temsilciler Meclisi'nde değil üniversitelerde, arşivlerde aramanın doğru olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Etiketler :